EXCLUSIV. Mi s-au lăsat colţurile gurii și par mereu tristă, ce e de făcut? Esteticianul Adina Alberts răspunde

20 iulie 2017 23:10

Medicul estetician Adina Alberts răspunde cititorilor Libertatea la întrebările legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Astăzi, despre colțurile gurii lăsate care ne schimbă complet mimica. 

Am 62 de ani şi mi s-au lăsat colţurile gurii. Deşi sunt o fire veselă, par mereu tristă. Ce este de făcut?

Cu trecerea timpului multe zone ale fetei încep să se lase. Este cazul şi colţurilor gurii, care datorită lipsei de fermitate a ţesuturilor, încep să se lase dând fetei un aspect obosit şi trist. Avem la îndemână 3 trucuri pentru a reface această zona.

Mai întâi trebuie să injectăm toxina botulinica în cantitate mică la nivelul celor 2 muşchi coborâtori ai colţurilor gurii – chiar aşa se numesc!

Relaxarea creată de toxina botulinica, va contracara posibilitatea lor de contracţie şi respectiv de a mai trage de colţurile gurii în jos. Astfel că doar cei 2 muşchi ridicatori ai colţurilor gurii vor mai acţiona şi gură se va orizontaliză.

În plus, trebuie să acţionăm şi asupra fermităţii la acest nivel prin injectarea unei cantităţi moderate ( de regulă 0,5 ml) de acid hialuronic. Acesta aduce un supot suplimentar zonei şi în acest fel rezultatele se păstrează până la 1 an.

Al treilea truc este simplu, se poate utiliza preventiv sau curativ. Îl aplicaţi singure, acasă, în fiecare seară. Puneţi 2 bucăţi de leucoplast de mătase, de aprox 3-4 cm lungime, cu un capăt pe colţurile gurii, şi celălalt capăt, orientat în sus, către obraz. Trageţi bine şi lipiţi pe obraz! Dormiţi aşa toată noaptea! În acest mod veţi observa o îmbunătăţire treptată a aspectului la acest nivel.

Citește și:

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro