LĂMÂILE, IZVOR DE SĂNĂTATE! Uite la sunt utile

01 septembrie 2014 20:47

Există o mulțime de beneficii ale lămâilor pentru sănătate cunoscute de sute de ani. Printre acestea se numără efectele antibacteriene, antivirale și puterea de a îmbunătăți sistemul imunitar, dar și ajutorul pe care îl oferă în cazul în care o persoană vrea să slăbească datorită faptului că sucul de lămâie ajută sistemul digestiv și curată ficatul. Lămâile conțin o mulțime de substanțe benefice, precum acidul citric, calciu, magneziu, vitamină C, bioflavonoide, pectină și limonen care îmbunătățesc sistemul imunitar și luptă împotrivă infecțiilor.

Însă există mult mai multe beneficii conținute de aceste micuțe fructe galbene. Iată câteva dintre cele mai puțin cunoscute. Indiferent că le consumi sub formă de suc, băuturi, dressing etc profită de puterea naturală de vindecare a lămâilor:

Luptă împotriva acneei

Lămâile conțin acid citric care poate fi eficace împotriva acneei. Vitamina C, care se găsește în citrice, este vitală pentru sănătatea pielii în vreme ce natura sa alcalină distruge unele tipuri de bacterii care cauzează acnee. Este recomandat ca primul lucru pe care îl faci dimineață este să bei un pahar de apă cu suc de lămâie. În plus, poți aplica suc proaspăt de lămâie pe acnee și să-l lași până a doua zi. Dimineața spală-te pe față. S-ar putea să ai o senzație de usturime, însă aceasta va dispărea imediat.

Alungă anxietatea

Studiile au arătat că balsamul de lămâie are un efect calmant și prin urmare poate alunga oboseala, epuizarea, amețeala, anxietatea, nervozitatea și tensiunea. De asemenea, se crede că inhalarea uleiului de ajută la creșterea concentrării și a vigilenței.

Remediu împotriva aftelor

Proprietățile antibacteriale și antivirale ale lămâilor pot accelera procesul de vindecare a aftelor. Amestecați suc proaspăt de lămâie într-un pahar cu apa călduță și clateste-ți gura cu această soluție de 3 ori pe zi. Poate vei experimenta o senzație puternică de usturime când sucul de lămâie intră în contact cu aftele, însă cu cât vei repeta experimentul cu atât mai mult va fi redusă durerea.
Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro