Mituri despre boli, pe care să nu le mai crezi

07 ianuarie 2017 11:40

Mituri despre boli sunt de când lumea. Când vine vorba despre sănătate, ne credem cu toții atotștiutori, căci există o abundență de informații. Totuși, de cele mai multe ori, ne agățăm de mituri care nu au nicio legătură cu realitatea.

De câte ori ai văzut persoane care iau pastile de la sine putere, fiind convinse că știu exact de ce anume suferă? Poate chiar ție ți s-a întâmplat să iei pilule cu rol de pansament gastric, doar pentru că simțeai o durere puternică în plex. Și erai convinsă că gastrita e de vină. Și câți nu sunt care se plâng că-i doare ficatul, în condițiile în care medicii de specialitate spun clar și răspicat că, atunci când ficatul doare e de „Doamne, ferește!”?! Iată câteva mituri despre boli care ne fac să evităm vizita la medic, să ne tratăm „după ureche” și să ne agravăm bolile de care suferim de fapt:

5 mituri despre boli

1.Dacă mănânci multe dulciuri, faci diabet

Diabetul de tip 1, insulinodependent, este cauzat de distrugerea celulelor pancreasului. Nu are nicio legătură cu consumul de zahăr. Diabetul de tip 2 este o reacție a organismului incapabil să mai recunoască insulina. E drept că un consum excesiv de dulciuri poate duce la îngrășare și la obezitate. Iar acestea pot duce la apariția diabetului de tip 2. Însă e cale lungă până acolo și mai e nevoie și de o predispoziție genetică.

2.Dacă-ți vaccinezi copilul, face autism

Citește mai departe pe www.libertateapentrufemei.ro

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro