MENIU CAUTĂ
20 Iul. 2012 16:06

Porumbul este o sursă de energie pentru organism

Distribuie

Porumbul conţine vitaminele B1 şi B5, care îmbunătăţesc funcţionarea inimii şi a sistemului nervos, şi vitamina B9 (acid folic), care ajută la regenerarea noilor celule. Mai are amidon, albumină, fier, fosfor, magneziu, zinc şi potasiu. Introducerea porumbului în meniul zilnic micşorează riscul apariţiei cancerului. În curele de slăbire, porumbul este recomandat ca înlocuitor al pâinii. Curele de slăbire în care se consumă mari cantităţi de mămăligă sunt foarte eficiente, deoarece acest aliment asigură mult mai rapid senzaţia de saţietate. 100 g de porumb conţin: 59 de calorii.

Uleiul din germeni de porumb

Este extrem de benefic, deoarece nu conţine colesterol. Are un procent mare de vitamina E, care este un antioxidant indispensabil funcţionării glandelor sexuale. Este indicat să-l folosim în prepararea salatelor.

Mătasea de porumb

Este folosită în scop terapeutic din cele mai vechi timpuri. Conţine numeroase vitamine – K, C, B, E -, dar şi lipide, tanin şi substanţe minerale. O cană cu ceai fierbinte din mătase de porumb ajută la eliminarea toxinelor şi la regenerarea sistemului urinar. Îmbunătăţeşte funcţiile bilei şi ale ficatului şi reduce tensiunea arterială.

Rădăcina de porumb

Pusă la macerat este foarte bună pentru tratamentul postinfarct şi în cazul insuficienţei coronariene. Prin macerarea rădăcinilor tinere se obţine un extract recomandat în afecţiunile miocardului şi cele ale arterelor coronare, deoarece accelerează cicatrizarea.

Loading...
Comentarii