MENIU CAUTĂ
17 Ian. 2018 16:52

Primul deces cauzat de virusul gripal, în sezonul 2017-2018

Distribuie

Primul deces din 2018 cauzat de virusul gripal. Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a informat miercuri, 17 ianuarie, că în prima săptămână a acestui an a fost înregistrat primul deces confirmat cu virus gripal, tip B, în sezonul 2017 - 2018.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 69 de ani, din Bucureşti, având condiţii medicale pre-existente cunoscute, nevaccinată antigripal, potrivit sursei citate.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, a gripei şi a SARI şi până la data de 7 ianuarie au fost confirmate cu laboratorul 35 de cazuri de gripă.

În sezonul precedent, până la aceeaşi dată, fuseseră înregistrate cinci decese, toate confirmate cu virus gripal tip A, subtip H3, mai informează sursa citată.

Până la data de 7 ianuarie 2018, au fost vaccinate antigripal 625.946 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

De altfel, OMS avertizează: Doar o persoană din trei se vaccinează antigripal. Gripa dă complicatii severe, chiar mortale


CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV / De ce întârzie coletele comandate din China. Haos în depozitele Poștei Române (VIDEO)

VIDEO/Petre Moraru, actorul român care a fost pe coperta National Geographic':'Dracula mi-a mai dat niște bani la pensie!'


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Gestul fabulos făcut de handbaliste după înfrângerea cu Rusia
Loading...
Comentarii