21 Sep. 2017 05:30

„Am foarte multe riduri pe gât. Ce aș putea face ca să scap de ele?”. Medicul estetician Adina Alberts răspunde

Distribuie

„Am foarte multe riduri pe gât. Ce aș putea face ca să scap de ele?”. Medicul estetician Adina Alberts răspunde întrebărilor dumneavoastră şi oferă soluţii şi consultaţii gratuite pentru numeroase probleme. Nu trebuie decât să-i scrieţi pe adresa mediculesteticianraspunde@ringier.ro şi să urmăriți site-ul nostru pentru răspunsuri.

Ridurile de pe gât se pot atenua în mai multe moduri, fiecare procedură aplicându-se în funcţie de necesităţile proprii de corecţie. Dacă ne referim la ridurile orizontale care sunt fiziologice, atenuarea lor se face fie prin injectarea de acid hialuronic pe fiecare rid în parte, fie injectăm grăsime proprie. Rezultatele sunt variabile, pot fi senzaţionale sau pot fi modeste. Deci astfel de corecţii se fac având în minte inconsecvenţă rezultatelor. Preţul variază, dar nu depăşeşte 700 de euro.

O altă procedura utilă în astfel de situaţii, este subscizia care constă în sectionarea subtegumentara a conexiunilor pielii cu musculatura subiacentă. Costurile sunt de 200 de euro.

Rezultate potenţate obţinem prin combinarea procedurilor descrise mai sus.

Alte metode de atenuare sunt cele menite să îmbunătăţească calitatea pielii şi constau în laser terapie, mezoterapie, peelinguri chimice, masaje vacumate. Acestea sunt benefice mai ales în prevenirea apariţiei ridurilor profunde şi în tratarea stadiilor incipiente.

Lifingul cervical chirurgical aduce beneficii nete în ceea ce priveşte îmbunătăţirea aspectului la acest nivel, mai ales prin tonifierea pielii datorită exciziei surplusului tegumentar. Costurile se ridică la 1500 de euro. Vindecarea se obţine la 14 zile, atunci când se scot şi firele de sutură.

Practic, ce putem face acasă pentru a întârzia cât mai mult îmbătrânirea gâtului:

Nu omiteți în ritualul dvs de îngrijire zilnică, demachierea şi curăţarea completă a gâtului, tonifierea şi aplicare produselor de hidratare, aceleaşi pe care le aplicaţi şi pe faţă.

Masca hidratantă pe care o folosiţi, aplicaţi-o întotdeauna şi pe gât.

Proceduri de tip, mezoterapie, laserterapie, masaje, etc, atunci când le aplicaţi pe faţă, aplicaţi-le şi pe gât.

Şedinţele de masaj corporal ar trebui să se încheie întodeauna cu câteva minute de masaj al gâtului, cu uleiuri naturale de genul celui de măsline, samburi de struguri, migdale, etc.

Hidrataţi-l, ori de câte ori aveţi ocazia, cu ajutorul unui prosopel înmuiat în ceai de gălbenele cald, pe care îl înfăşuraţi în jurul gâtului şi-l păstraţi 15 minute.

Dacă nu este foarte incomod, aplicaţi pentru perioada nopţii, în fiecare noapte, pe fiecare rîd în parte, benzi de leucoplast cu rolul de a destinde ridul.

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro

Dr. Adina Alberts

Citeşte şi:

Loading...
Comentarii