Scăpaţi de herpes cu tratamente din plante

04 martie 2009 12:13

Ajutooooor! Asta ne vine să urlăm când ne trezim dimineaţa cu un herpes dureros. Mai mult, inesteticele bubiţe reuşesc întotdeauna să ne strice buna-dispoziţie. Produse de un virus ce se multiplică rapid, ele apar atunci când sistemul imunitar este slăbit. Libertatea vine în ajutorul tău şi îţi oferă cele mai eficiente tratamente, pentru ca urâtele erupţii de herpes să dispară ca prin minune.Erupţiile, mici băşicuţe cu lichid incolor, sunt

Ajutooooor! Asta ne vine să urlăm când ne trezim dimineaţa cu un herpes dureros. Mai mult, inesteticele bubiţe reuşesc întotdeauna să ne strice buna-dispoziţie. Produse de un virus ce se multiplică rapid, ele apar atunci când sistemul imunitar este slăbit. Libertatea vine în ajutorul tău şi îţi oferă cele mai eficiente tratamente, pentru ca urâtele erupţii de herpes să dispară ca prin minune.
3935-130134-fata.jpg
Erupţiile, mici băşicuţe cu lichid incolor, sunt cele mai frecvente manifestări ale infecţiei cu virusul herpes. Bubiţele se sparg uşor, iar rănile produse au nevoie de până la 12 zile pentru a se vindeca. Pe toată durata, bolnavul are senzaţii de arsură sau de mâncărime locală. Reapariţia frecventă a herpesului pe buze indică şi o lipsă de fier în organism, care slăbeşte sistemul imunitar. De asemenea, copiii mici contaminaţi de la mamă pot păstra acest virus toată viaţa. Chiar dacă semnele dispar, virusul rămâne şi se face simţit când organismul este slăbit din cauza alimentaţiei grase, efortului fizic, stresului sau a expunerii excesive la soare. Alte afecţiuni precum diabetul zaharat sau tuberculoza amplifică herpesul. În cazul infecţiei cu virusul herpes, medicii recomandă repaus pentru cei cu imunitatea scăzută, o alimentaţie bogată în fructe şi legume proaspete, renunţarea la fumat şi eliminarea grăsimilor, care favorizează apariţia erupţiilor. Pentru a-i feri pe cei din jur de îmbolnăvirea cu herpes, trebuie remarcat faptul că veziculele herpetice conţin mari cantităţi de virus, care supravieţuiesc până la şapte zile şi ele pot fi transmise prin salivă de pe pahare sau căni, sărut, tuse ori strănut.

Primele simptome:

-indispoziţie
-somnolenţă (sau insomnie, după caz)
-dureri de cap
-scăderea poftei de mâncare
-greţuri
-frisoane
-febră uşoară

Alimentele ce conţin fier te apără de virus:

– ficat de porc şi pateu de ficat
-alune, arahide sau nucă
-seminţe de floarea-soarelui
-mazăre
-spanac
-varză de Bruxelles
-gălbenuş de ou

Se ia din contacte sexuale neprotejate

3935-130136-luca.jpg“Există două tipuri de acest virus, tip 1, care afectează zona orală, şi tip 2, care afectează zona genitală. Nu este însă neobişnuit ca tipul 1 să fie cauza infecţiilor genitale, iar tip 2, a celor orale. Acesta din urmă se poate dobândi în cursul unui contact sexual neprotejat cu o persoană deja infectată. Simptomele apar la circa două săptămâni de la transmitere şi au o durată de două, până la patru săptămâni. Multe persoane infectate pot să nu prezinte leziuni sau pot avea unele uşoare, greu de sesizat”, ne-a declarat dr. Laurenţiu Luca.
3935-130137-lili.jpg
Produse din farmacia naturistă

Herpesul apare întotdeauna când ai o imunitate foarte scăzută, astfel că noi trebuie să avem grijă să ne întărim sistemul de autoapărare, iar produsele naturiste vă pot ajuta în acest sens. Aşadar, puteţi alege:

Imunactiv TM – Protejează împotriva îmbolnăvirilor virale şi bacteriene, îţi întăreşte organismul, îl face mai puternic. Atunci când te trezeşti cu un herpes, este cazul să faci un tratament mai îndelungat pentru a nu te mai confrunta mereu cu această problemă.

Administrare: 2 tablete/zi.
Preţ: 37 de lei


Ulei de eucalipt (Fares)
– Este bine-venit în cazul infecţiilor, deoarece împiedică răspândirea acestora. Te poate ajuta când apare herpesul, la diverse răni, dar acesta e foarte util şi în cazul ulceraţiilor şi chiar atunci când este vorba de o înţepătură de insecte. Uleiul de eucalipt poate scădea febra şi te simţi dintr-o dată revigorat.

Administrare: Se aplică un pansament îmbibat în ulei pe herpesul respectiv.
Preţ: 8 lei

Aur Derm Mimoza – Te ajută în cazul herpesului, psoriazisului, a zonei zoster sau la arsuri.

Administrare: masaj pe locul afectat.
Preţ: 30 de lei

Haritaki – Herba Ayurvedica – Atunci când te trezeşti tot timpul cu câte un herpes, trebuie să faci un tratament de trei-patru luni, pentru a putea scăpa de aceste probleme. Te poate ajuta şi în cazul în care puterile ţi-au scăzut, te simţi fără vlagă. Pe lângă aceste avantaje, este şi un tonic digestiv foarte bun, dând rezultate în flatulenţă, constipaţie, hiperaciditate gastrică.

Administrare: 1 capsulă de 3 ori/ zi.
Preţ: 30 de lei

Guduchi Herba Ayurvedica – Având în vedere faptul că herpesul apare întotdeauna la o imunitate scăzută, acesta te poate ajuta făcând un tratament cursiv de treipatru luni. Bărbaţii care se confruntă cu astfel de probleme pot folosi liniştiţi acest produs, deoarece îi ajută să-şi îmbunătăţească viaţa sexuală.

Administrare: 1 capsulă de 3/ zi.
Preţ: 30 de lei

Produsele prezentate le puteţi găsi în magazinele de profil naturist, din Splaiul Independenţei nr. 2 K şi din str. Lipscani nr. 104.

Tratează-te cu ceai de urzică

3935-130147-ceai.jpg

Cumpărate din farmaciile naturiste sau preparate chiar de dumneavoastră, tratamentele pe bază de plante vă ajută să vindecaţi rapid nesuferitele bubiţe de herpes. Tincturile sunt recomandate imediat după apariţia acestora, iar infuziile cu amestecuri de ierburi vă întăresc imunitatea şi vă ajută să luptaţi cu virusul.

231948_130140_galbenele.jpg 231948_130141_maslin.jpg 231948_130142_propolis.jpg
Gălbenele

Tinctura de gălbenele se aplică direct pe bubiţele herpetice. Bun antiseptic, cicatrizant şi antiinflamator, produsul grăbeşte vindecarea rănilor dureroase şi ajută la calmarea senzaţiilor de usturime şi de mâncărime. Tinctura se foloseşte de câte ori simţim nevoia, neavând vreo contraindicaţie în acest sens.

Frunză de măslin

Dacă nu aveţi un măslin în casă, sunteţi nevoit să apelaţi la farmaciile naturiste. Frunzele de măslin au proprietăţi antimicrobiene şi pot calma erupţiile de herpes. Cel mai uşor de folosit este tinctura din această plantă. Ea vă scapă de bubiţe şi ajută la cicatrizarea locală rapid.

 Propolis

Propolisul este un eficient antiseptic, antiviral, cicatrizant, şi stimulator al sistemului imunitar. La bolnavii de herpes se recomandă tratarea erupţiilor cu unguent de propolis, disponibil în orice farmacie naturistă.

231948_130143_urzica.jpg 231948_130144_usturoi.jpg 3935-130145-frati.jpg
Urzică

Se prepară un amestec de plante menit să calmeze usturimile şi durerile, în care ingredientele de bază sunt frunzele de urzică şi florile de rozmarin. La acestea se mai adaugă, în cantităţi egale, frunze de pătlagină şi fumarică. Se prepară o infuzie dintr-o lingură de amestec, la 250 ml de apă. Se beau câte două căni zilnic, până la dispariţia simptomelor.

 Usturoiul

Puternic antioxidant şi stimulator al sistemului imunitar, usturoiul este eficient în tratarea rapidă a erupţiilor cutanate provocate de herpes. Un căţel de usturoi se taie în două şi se presează pe zona afectată. Se menţine câteva minute, pentru ca substanţele active să-şi facă efectul. Nu se clăteşte, chiar dacă simţiţi uşoare usturimi temporare.

 Trei-fraţi- pătaţi

Planta are acţiune depurativă, curăţând sângele de toxine, e un bun diuretic, antialergic şi uşor laxativ. Pentru a trata erupţiile herpetice, se beau zilnic câte două-trei căni de infuzie preparată din această plantă.


Creţuşcă

Datorită unor compuşi derivaţi ai acidului salicilic (conţinut de aspirină), planta are acţiune antireumatismală. Alte substanţe conţinute, flavonoidele, au acţiune diuretică, antiseptică, antimicrobiană, antiinflamatoare, cicatrizantă, tonică şi sedativă. Pentru tratarea herpesului se prepară infuzii, iar pentru uz extern se folosesc comprese calde, aplicate pe erupţii.

Brusture

Planta e un bun remediu în tratarea afecţiunilor cutanate manifestate prin piele uscată. Pentru zonele afectate, se prepară decocturi dintr-o linguriţă de rădăcină şi o cană de apă. După ce se fierbe 10-15 minute, se bea de trei ori pe zi. O altă soluţie naturistă o reprezintă tinctura de brusture, care se aplică direct pe răni, câte 2-4 ml, de trei ori pe zi.

Echinaceea

Este una dintre cele mai cunoscute plante cu efecte imunostimulatoare şi antivirale. Aceasta împiedică răspândirea virusului herpetic şi gripal, întăreşte imunitatea organismului şi împiedică înmulţirea agenţilor patogeni. Se prepară infuzii care se beau de trei ori pe zi.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro