Iată câteva remedii naturiste pentru tratarea aftelor bucale!

01 februarie 2012 19:10

Leziunile ulceroase, sferice şi dureroase, localizate pe mucoasa cavităţii bucale (de exemplu, pe faţa internă a buzelor şi a obrajilor, la baza gingiilor sau pe marginile limbii), poartă denumirea de afte bucale.

Aftele bucale au un caracter recidivant şi apar, de obicei, la vârste cuprinse între 10 şi 40 de ani. Persoanele de sex feminin sunt mai predispuse aftelor bucale, decât cele de sex masculin, informează specialiştii de la medicpentrutine.ro.
Afecţiunea debutează cu pete mici, de culoare roşie, de dimensiuni variate. Acestea pot dispărea după câteva ore sau pot evolua sub forma unor vezicule care pot provoca ulceraţii de formă alungită sau globulară, care, după vindecare nu lasă cicatri

Argilă

Apa de gură pe bază de argilă are efect benefic în tratarea aftelor bucale deoarece reţine substanţele organice cu acţiune toxică, recompune mucoasa bucală şi face ca bacteriile şi ciupercile parazite, de la nivelul cavităţii bucale, să devină inofensive.
În jumătate de litru de apă se pun două linguri de argilă şi se păstrează opt ore. Înainte de întrebuinţare se omogenizează amestecul, se clăteşte gura, timp de câteva minute, după care se elimină. Este recomandat ca tratamentul să fie urmat timp de 30 de zile, primele rezultate fiind vizibile după prima săptămână.

Gălbenele

Gălbenelele au proprietăţi antiinflamatoare, antibacteriene şi de combatere a paraziţilor.
Infuzia de gălbenele calmează durerea şi reduce inflamaţiile bucale.
Infuzaţi cinci grame de inflorescenţe uscate, într-o cană cu apă clocotită, timp de cinci minute. Strecuraţi, răciţi şi folosiţi, ca apă de gură, de trei ori pe zi.

Propolisul

Propolisul este un antibiotic natural deosebit, cu rol de anestezic şi cu efect cicatrizant.
Aceste caracteristici îl recomandă în tratarea aftelor bucale, atât în stare naturală (se pune pe limbă şi se lasă să se dizolve), cât şi sub formă de tinctură (impregnată pe un produs alimentar, se va mesteca lent, după care se va inghiţi).
Citeşte mai multe trucuri pe site-ul Medicpentrutine.ro!

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro