Mergi direct la conținut »
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > 24.500 de euro din licitaţii, la dineul caritabil ”Gala Ioan Andone” | GALERIE FOTO

24.500 de euro din licitaţii, la dineul caritabil ”Gala Ioan Andone” | GALERIE FOTO

Evenimentului caritabil „Gala Ioan Andone DINAMO-STEAUA old-boys”, organizat duminică seară cu prilejul împlinirii a 40 de ani de la debutul lui Ioan Andone în fotbalul profesionist, a strâns laolaltă jucători cu peste 2.000 de selecţii la echipa naţională a României.

”A fost un eveniment minunat, atât din punct de vedere sportiv, cât şi umanitar. În urma donaţiilor şi licitaţiilor s-a strâns suma de de 24.500 euro. Mulţumim partenerilor evenimentului pentru sprijinul oferit şi va aşteptăm pe toţi alături de Liga Legendelor. Dăruim viaţă prin fotbal!”, a spus Ioan Andone.

La dineul care a reunit oameni de afaceri, fotbalişti, artişti şi ofcialităţi, s-au licitat 40 de tricouri cu
autograf, o pereche de ghete de fotbal, un bax de vin ediţie limitată şi două sticle de vin unicat.

Ultimul tricou scos la licitaţie a fost o surpriză. Licitaţia a pornit de la 1.000 de lei, chiar dacă nu se
ştia cui îi aparţine echipamentul. Până la 4.000 de lei maeştrii de ceremonie, Florin Călinescu şi
Virgil Ianţu nu au vrut să dezvăluie „surpriza”.

Era vorba despre tricoul cu numărul 9 al lui Victor Piţurcă, iar preţul a urcat până la 10.500 de lei, cea mai mare licitaţie a serii. Lupta pentru tricoul cu numărul 9 s-a dat între Ioan Andone şi Viorel Păunescu, care l-a şi câştigat.

Sume considerabile s-au oferit şi pentru tricoul propus echipei naţionale în 1984, cumpărat de Mircea Lucescu (10.000 de lei), şi tricoul lui Adrian Ilie, care a fost achiziţionat tot cu 10.000 de lei. Echipamentul lui Ioan Andone a fost adjudecat pentru suma de 8.500 de lei.

Banii obţinuţi în urma licitaţiei vor fi direcţionați către trei copii cu nevoi speciale din comuna
Voluntari, dar şi către Kassandra Rotariu, fetiţa fotbalistului Iosif Rotariu, care urmează să treacă
printr-o nouă intervenţie chirurgicală.

Printre personalităţile care au fost prezente la dineu se numără Viorel Păunescu, Mircea Lucescu, Ştefan Bănică Jr., Dan Şucu, Ionuţ Lupescu, Miodrag Belodedici, Adrian Ilie, Ciprian Marica, Bogdan Stelea, Florin Mateuţ, Răzvan Raţ.


Citește și: Concediată din Direcția Piețe Sector 4 ”pentru că n-am vrut să mă înscriu în PSD”, Elena Lefter a câștigat procesul, dar ”m-au trimis la  Control, unde se face și teren, deși am scleroză multiplă!”