30 Iul. 2011 14:39

Alexandru Dedu atacă dur Federaţia Română de Handbal

Distribuie

Stabilit la 15 kilometri de Bucureşti, în comuna Corbeanca, judeţul Ilfov, fostul handbalist Alexandru Dedu duce o viaţă liniştită, confortabilă, departe de tumultul de zi cu zi al unui oraş îmbâcsit şi apăsat de problemele cotidiene. Mare parte din timpul liber şi-l petrece în grădina casei. “Mereu mi-a plăcut să fiu gospodar. Chiar şi foişorul pe care-l am în curte l-am construit eu. În fiecare zi îmi găsesc ceva de făcut pe acasă”, ne-a explicat, cu bucurie în glas, fosta mare glorie a handbalului românesc. În afară de preocupările gospodăreşti, Dedu este manager general al unei firme care comercializează obiecte vestimentare. Cu toate că se consideră un om împlinit în plan familial şi financiar, Dedu are însă un mare regret, care-l macină în fiecare zi. Şi-ar fi dorit să fie în slujba handbalului românesc.

Voia să ajute fără să ceară bani

Dar, după spusele lui, în federaţia de handbal există încă angajaţi care se tem de valul tânăr, cu sânge proaspăt. “Mi-am oferit serviciile fără să pretind un leu. Din păcate însă, mai trebuie să treacă multă vreme până când lucrurile se vor schimba. În federaţie sunt oameni care se gândesc doar la binele lor. Nu-i interesează viitorul acestui sport. E greu cu mentalităţile prăfuite. Handbalul românesc are nevoie de un plan nou”, a atacat fostul pivot, care a îmbrăcat de 240 de ori tricoul naţionalei României.

Felicitat de Juan Carlos, regele Spaniei

În cei trei ani cât a jucat la FC Barcelona, Alexandru Dedu a cunoscut cele mai mari satisfacţii în plan sportiv. A cucerit de trei ori Cupa Campionilor Europeni cu echipa catalană, titlul de campion al Spaniei şi Supercupa Europei, fiind felicitat personal de Juan Carlos, regele Spaniei, şi de soţia acestuia, regina Sofia.

Băieţii îi calcă pe urme

Alexandru Dedu are, împreună cu Maria, soţia lui, trei copii: Aron (11 ani), Călin (8 ani) şi Ana (3 ani). Băieţii joacă handbal, fiind legitimaţi la clubul Steaua Bucureşti. “Văd că le place foarte mult. Mi-aş dori să mă urmeze în carieră. Acum totul depinde de ei. Şi de destin”, ne-a mai dezvăluit Dedu.

Carte de vizită
Alexandru Dedu

Data/locul naşterii: 1971/Ploieşti
Palmares:

  • Poli Timişoara (1989-1991) – campion naţional,
  • Steaua (1991-1995) – de două ori campion naţional,
  • Istres (Franţa, 1996),
  • Barcelona (Spania, 1996-1999) – trei Cupe ale Campionilor Europeni, o Supercupă a Europei şi un titlu naţional,
  • Wuppertal (Germania, 1999-2000),
  • Porto (Portugalia, 2000-2004) – patru titluri naţionale,
  • Pontevedra (Spania, 2005);
  • naţionala României (240 de meciuri)
Comentarii
← Inchide