MENIU CAUTĂ
06 Feb. 2015 16:40

Antrenorul naționalei de rugby în 7 joacă la Lisabona pentru ”stejari”!

Distribuie

Absent de la acțiunile echipei de rugby a României, de doi ani, Dănuț Dumbravă (33 de ani) a fost titularizat în XV-le de start al ”stejarilor” pentru meciul de mâine, de la Lisabona, cu Portugalia. Stelistul va face pereche la mijloc cu Vali Calafeteanu (RCM Timișoara).

Solicitarea lui Dumbravă nu este atât de surprinzătoare pe cât pare. E adevărat, acesta n-a mai jucat pentru România din februarie 2012, tot de la un meci cu Portugalia (15-7, la București). Și că el 'bate în retragere', fiind cooptat recent în colectivul tehnic al echipei Steaua, dar și al naționalei masculine de rugby în 7. În condițiile în care Florin Vlaicu e accidentat și n-a făcut deplasarea la Lisabona, România avea nevoie de un transformer experimentat. Iar Dumbravă a avut acest rol, în cei zece ani în care a jucat pentru națională el marcând 378 de puncte pentru aceasta. În plus, el are capacitatea de a coordona jocul echipei noastre din postura de mijlocaș la deschidere și se știe foarte bine cu Valentin Calafeteanu, 'demi'-ul nostru.

La meciurile de anul trecut ale României, cu numărul 10 au fost încercați mai mulți jucători. În prima parte a anului, la disputele din Cupa Europeană a Națiunilor a fost preferat Calafeteanu. Iar în a doua parte, cele mai multe apariții le-a avut Florin Vlaicu, în timp ce Dorin Manole și Filip Lazăr au figurat ca soluții de moment.

Iată cum arată XV-le de start pentru meciul de mâine, cu Portugalia, anunțat de antrenorul principal al echipei României, galezul Lynn Howells,: 15. Dorin Manole – 14. Ionuț Dumitru, 13. Robert Dascălu, 12. Csaba Gal, 11. Ionuț Botezatu – (md) 10. Dănuț Dumbravă, (mg) 9. Valentin Calafeteanu – 7. Valentin Ursache, 8. Mihai Macovei (cpt.), 6. Viorel Lucaci – 5. Marius Sîrbe, 4. Valentin Popârlan – 3. Horațiu Pungea, 2. Otar Turașvili, 1. Mihăiță Lazăr.

Pe banca rezervelor vor sta următorii jucători:  16. Andrei Rădoi, 17. Constantin Pristăviță, 18. Alexandru Țăruș, 19. Marius Antonescu, 20. Stelian Burcea, 21. Grigoraș Diaconescu, 22. Florin Ioniță, 23. Adrian Apostol.

Loading...
Comentarii