MENIU CAUTĂ
21 Sep. 2008 21:25

Camelia Potec, încă 4 ani!

Distribuie

3758-91671-poteccap19.jpgÎn urmă cu doar câteva zile, Camelia Potec, 26 de ani, campioană olimpică la natație în 2004, a revenit dintr-o minivacanță petrecută în Italia, lângă Bergamo, alături de prietenul ei, Mihai. Despre viitorul ei în sportul de performanță, Camelia nu a vrut să dea deocamdată un răspuns clar, neexcluzând însă ideea de a continua să mai facă înot la cel mai înalt nivel.

Libertatea: Camelia, a trecut mai bine de o lună de la încheierea Olimpiadei. După această competiție au fost tot mai multe voci care susțineau o retragere definitivă a ta din activitate. Care e situația în clipa de față?

Camelia Potec: Tot ce pot să spun e că acum sunt în vacanță. Una mai prelungită. M-am întors din Italia, unde am petrecut alături de prietenul meu clipe de vis, iar de câteva zile am început să merg din nou la bazin, pentru a fi aproape de antrenorii care predau cursuri de inițiere sau de performanță pentru cei mici.

Să înțelegem că ai intrat din nou în apă, de astă dată în calitate de profesoară?

Nu. Eu nu am nici o calitate să predau. Am stat de vorbă cu cei care sunt la avansați, dându-le câteva sfaturi din punct de vedere tehnic. De intrat în apă, însă, nu am intrat.

Totuşi, vei continua să practici înotul de performanță?

Am avut o discuție cu domnul Viorel Păunescu, preşedintele federației de natație, şi i-am spus că dacă dânsul va mai rămâne alături de noi încă patru ani de-acum încolo, nu mă voi retrage. Mă simt în stare să continuu încă patru ani. Depinde doar de sănătate!

Crezi că ai mai putea face o Olimpiadă?

A fost o persoană din lumea natației româneşti, pe care eu o apreciam foarte mult; ea a afirmat că dacă m-aş încumeta să merg la Olimpiada de la Londra aş fi penibilă, pentru că atunci voi avea 30 de ani. M-au durut foarte mult aceste cuvinte. Eu nu spun nici că voi merge, nici că nu voi merge. Iau totul din aproape-n aproape.

Când te muți în casă nouă?

Am reuşit să rezolv şi ultimele probleme legate de mobilarea casei. Mai avem de făcut doar terasa şi grădina. Eu cred că în maximum două săptămâni vom reuşi să ne mutăm în noua casă.

În afaceri te implici?

Totul ține de ce voi face mai departe. Dacă mă voi opri, atunci încep să mă gândesc serios la dezvoltarea firmei mele de turism. Nu vreau să fac mai multe lucruri deodată.

„Mă voi pregăti doar cu Phillippe Lucas” 3758-91447-lucas.jpg

Camelia vrea să continue colaborarea cu antrenorul Philippe Lucas (foto): Ne auzim foarte des la telefon. În cazul probabil în care voi continua, el va fi cel care mă va pregăti. În cazul în care voi decide că mai pot face sport de performanță, voi fi de acord să merg la clubul la care va antrena Philippe, indiferent dacă acesta va fi în Franța sau în altă zonă a planetei. E destul de greu ca Phillippe să vină în România, pentru că nu cred că există posibilitatea ca el să fie plătit aici, la fel de bine cum este plătit în străinătate'.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Uranissima. Previziuni Săgetător pentru săptămâna 18-24 februarie 2019
Comentarii