Fundaţia Olimpică Română, patronată de Ion Ţiriac, a construit o bază sportivă ultramodernă pentru elevii din Sectorul 2

14 iunie 2012 13:57

Instituţia de ajutorare a sportului românesc şi a sportivilor autohtoni, patronată de fostul tenismen român şi de fiul său, Ion Ion Ţiriac, a reuşit să strângă laolaltă Primăria Sectorului 2, Inspectoratul Şcolar din această parte a Bucureştiului şi alte câteva zeci de firme private, pentru a transforma Baza Granitul din cartierul bucureştean Pantelimon, căzută în paragină de la jumătatea anilor ’90, în Complexul Sportiv Ion Ţiriac, care a costat peste 700.000 de euro şi care oferă condiţii excelente pentru practicarea mai multor sporturi.

Complexul Sportiv Ion Ţiriac se întinde pe 27.000 mp şi cuprinde un teren de fotbal în mărime naturală, alte două multisport cu nocturnă, un teren de baschet, un altul pentru beach football, plus un teren de tenis şi o clădire administrativă. Imobilul are 330 mp şi include toate utilităţile specifice: 4 vestiare, 2 grupuri sanitare specifice, un vestiar pentru arbitri şi grupul sanitar aferent, o sală de conferinţe şi un birou pentru personal. De toate aceste facilităţi ultramoderne se vor bucura elevii de la 18 şcoli şi licee bucureştene din Sectorul 2, care îşi vor desfăşura aici orele de educaţie fizică.

”Avem nevoie de o strategie naţională în privinţa sportului şi mă bucur că premierul a luat sub aripa sa acest domeniu. Avem nevoie de înfiinţarea măcar a unui secretariat de stat, dacă nu a unui minister, pentru că în acest moment agenţie sună mai degrabă a agenţie de voiaj sau de imobiliare. Ministerul Învăţământului şi cel al Sănătăţii trebuie să se implice activ, pentru că este de datoria lor să creeze cetăţeni sănătoşi şi antrenaţi, fizic şi psihic. Avem nevoie de bani, de facilităţi pentru firme, de infrastructură, dar cel mai mult avem nevoie de un lucru care nu costă bani: de impunerea a trei ore obligatorii de educaţie fizică în şcolile primare şi de moralitatea părinţilor şi profesorilor”, a declarat Ion Ţiriac.

Octavian Morariu, preşedintele COSR, a ţinut să-l felicite pe omul de afaceri pentru iniţiativa sa: ”Este interesant de urmărit copiii, care au venit astăzi la inaugurare, şi dacă numele lor se vor regăsi peste 10 ani pe lista campionilor olimpici. Domnul Ţiriac a dat astăzi înapoi sportului românesc o parte din ceea ce sportul i-a oferit dânsului. Ion Ţiriac a venit cu ideea înfiinţării Fundaţiei Olimpice în 1998, iar activitatea ei îi face cinste acestui fost mare tenismen”.

La eveniment au participat Gică Hagi (cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor), Octavian Bellu (antrenorul coordonator al lotului olimpic de gimnastică feminină), Alin Petrache (vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Sport), Ioan Dobrescu (Secretarul general al COSR), Andreea Răducanu (campioană olimpică la gimnastică), Nicolai Onţanu (Primarul Sectorului 2), Laura Badea (campioană olimpică la floretă), Octavian Murariu (preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român), Gabriela Szabo (campioană olimpică la atletism), Violeta Beclea-Szekely (vicecampioană olimpică la atletism), Doina Ignat (cvadruplă campioană olimpică la canotaj), Cristian Gaţu (dublu campion mondial de handbal şi actualul preşedinte al FRH) şi Ilie Năstase (fost tenismen şi primul număr 1 al clasamentului ATP).
Foto: Gabriel Chirea

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro