Karatiştii români, antrenamente spartane la 4 dimineaţa

24 august 2009 08:19

Shihan Dorel Bulearca, preşedintele Federaţiei  de Arte Martiale de Contact şi conducătorul delegaţiei de sportivi români prezentă la actualele ediţii ale Campionatelor Mondiale şi Internaţionale de karate kyokushin, care se desfăşoară în Japonia, le-a programat elevilor săi şedinţe de antrenament chiar în mijlocul nopţii.Karatiştii români s-au adaptat fusului orar din Japonia, care este cu şase ore înaintea orei României, antrenân

Shihan Dorel Bulearca, preşedintele Federaţiei  de Arte Martiale de Contact şi conducătorul delegaţiei de sportivi români prezentă la actualele ediţii ale Campionatelor Mondiale şi Internaţionale de karate kyokushin, care se desfăşoară în Japonia, le-a programat elevilor săi şedinţe de antrenament chiar în mijlocul nopţii.

Karatiştii români s-au adaptat fusului orar din Japonia, care este cu şase ore înaintea orei României, antrenându-se la 4 dimineaţa în toată luna premergătoare competiţiei pentru seniori şi juniori, desfăşurate la Tokio, în aceste zile. Cei cinci români care au făcut deplasarea în Japonia, Cristiana Mihaela Stancu (junioare), Raluca Jianu (senioare), Dan Sorin Pagila (juniori), Nicolae Stoian (seniori 90 kg) şi Lucian Gogonel (seniori 90 kg), au efectuat un cantonament de trei săptămâni la Piatra Arsă, iar o săptămână s-au pregătit la Complexul Sportiv Lia Manoliu.

Programul de pregătire al sportivilor a arătat astfel:

ora 3,30 dimineaţă – trezirea
între 4 şi 6 dimineaţa – primul antrenament, 
ora 8 – micul dejun
între 11 şi 12.30 – al doilea antrenament al zilei, 
ora  13 masa de prânz,
între 17 şi 18.30 – al treilea antrenament
după cina programată la 19.00, culcarea.

„Pentru a da randament maxim la aceste campionate, era important ca sportivii nostri să fie pregătiţi din timp pentru  fusul orar din Japonia. O trecere bruscă la un alt ritm biologic i-ar fi obosit şi nu ar fi avut rezultate bune. De aceea, am programat antrenamentele la 4 dimineaţa în România, adică 10 dimineaţa în Japonia”, a explicat shinan Dorel Bulearca pentru Libertatea.

La juniori, avem bronzul asigurat

Sorin Pagila s-a calificat în semifinalele Campionatelor Internaţionale pentru juniori, kyokushin kumite, categoria 80 de kg, după ce l-a învins pe rusul Andranik Mkhitaryan în optimi. În sferturi, ar fi trebuit să lupte împotriva lui Othman Al-Rabieh din Kuweit, însă acesta nu s-a prezentat, înlesnindu-i astfel drumul lui Pagila către semifinalele competiţiei. Românul are bronzul asigurat, întrucat aceasta medalie se dă ambilorsportivi care pierd locul în finală.

A fost dezavantajata de japonezi

În 16-imi, Cristina Mihaela Stancu a bătut-o pe Setayesh Solgi, însă în faza următoare ea a fost învinsă de o sportiva din Japonia, care a fost avantajată de arbitri. „Primul meci a fost câştigat de  Cristina prin ipon (knock out la kyokushin) cu tehnică mawashi jodan (lovitură circulară cu piciorul la cap). Din păcate, în meciul următor s-a lăsat dominată de sportiva din Japonia, care a învins prin decizie la puncte. Când Cristina a lovit-o cu cotul la cap din greşeala a primit imediat avertisment, dar când japoneza a lovit-o pe sportiva noastră de trei ori cu pumnul în gura, adversara nu a primit nici măcar o atenţionare. Cred că Cristina a fost dezavantajată de arbitri”, a declarat Shihan Dorel Bulearca.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro