MENIU CAUTĂ
17 Apr. 2018 08:50

Marele șahist Anatoli Karpov, în vizită la București: ”Federaţia română se implică mult în promovarea şahului juvenil”

Distribuie

Marele șahist Anatoli Karpov, în vizită la București. Marele maestru rus a declarat, luni, cu prilejul participării sale la Conferinţa Internaţională a Ştiinţelor Economice şi Sociale de la Bucureşti, că Federaţia Română de Şah se implică din ce în ce mai mult în promovarea şahului juvenil.

”Vin cu plăcere din anul 1993 în România, unde vreau să subliniez că am găsit o federaţie care se implică din ce în ce mai mult în promovarea şahului juvenil, asigurând astfel viitorul echipei naţionale. S-a promovat mult şahul în şcoli, mai ales prin facilităţile oferite de internet, instrument de comunicare rapidă la nivel global. Urez succes tuturor şahiştilor români în competiţiile viitoare”, a declarat Karpov.

Preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin Iacoban, a salutat prezenţa lui Karpov la Bucureşti: ”Este o onoare să fie iar la noi domnul Karpov la invitaţia federaţiei şi a Academiei de Studii Economice. El a susţinut o conferinţă, etapă în primirea titlului de Doctor Honoris Causa. Are o primire la ministrul Tineretului şi Sportului şi la Primăria Sectorului 1, unde urmează să primim un spaţiu pentru şah”.

Iacoban a menţionat că Irina Bulmaga este pe locul 4 la Campionatul European şi speră la o clasare în primele 14, care merg la Campionatul Mondial, amintind că România va găzdui Campionatele Europene de şah rapid, blitz şi dezlegări pentru juniori, cu 350 de participanţi, iar la anul Campionatul Mondial de veterani şi Campionatul European şcolar.

Marele maestru internaţional Florin Gheorghiu a precizat că Anatoli Karpov i-a semnat o prefaţă la una dintre cărţile sale. ”Integrala de şah Florin Gheorghiu, în trei volume, va fi lansată în luna mai la Salonul de carte de la Romexpo. Atunci o să fie reeditat şi volumul 1, unde se relatează despre primul titlu de campion naţional, la 16 ani, o surpriză pentru toată lumea şi pentru mine. În 1961 am fost vicecampion mondial, apoi în ’63 campion mondial de juniori. Am fost la 14 olimpiade. Am fost de trei ori campion al SUA, am jucat cu 9 campioni mondiali, de la Botvinnik la Kramnik. Apoi, 10 ani în top 10 mondial, fiind şi locul 3 după Kasparov şi Korcinoi”, a afirmat Florin Gheorghiu.


Citește și: EXCLUSIV / INTERVIU cu jurnalistul care a filmat primele zile ale războiului din Siria: ,,Crimele vor continua încă zece ani'

Loading...
Comentarii