23 Dec. 2011 21:41

Mixed Martial Arts (MMA) a ajuns în Moldova. Află unde s-a deschis primul club de ”Arte Marţiale Mixte”

Distribuie

La eveniment au participat luptătorii Local Kombat Cătălin Moroşanu şi Sebastian Ghiţă, antrenorul celor doi, Mihai Constantin, şi vicecampionul european în Brazilian Jiu Jitsu, George Stanciu, alături de o mulţime de iubitori ai sporturilor de contact din Suceava. Cei care au fost prezenţi la sala MMA din complexul ”Unirea”, sală pusă la dispoziţie de CSM Suceava, au avut prilejul să urmărească demonstraţii din fiecare din cele cinci ramuri de arte marţiale care se practică în acest circuit de lupte.

Gheorghe Ignat, de 27 de ani, alias „Ursul Carpatin”, luptătorul care are deja şase victorii în reguli de MMA, din tot atâtea meciuri disputate, dintre care patru în America, în California, a început deja ”recrutările” printre sportivii suceveni care vor să practice acest sport, considerat a fi cel mai dur din lume. În majoritate, cei care au venit să se pregătească pentru circuitul MMA sunt foşti sportivi, lupători, boxeri, practicanţi de kick-boxing şi arte marţile. Alături de Ghiţă Ignat care se antrenează împreună cu antrenorul său de box, Andu Vornicu, iubitorii sportului sucevean îl pot vedea la lucru şi pe Dan George Rotari, de 21 de ani, fost vicecampion european la cadeţi şi de trei ori campion naţional la lupte greco-romane, dar şi pe Alin Marius Macovei practicant de karate, dar în principal  de kick-boxing.

„Intenţionez să aduc în viitorul apropiat sportivi de top din acest sport cu care să fac seminarii de pregătire la Suceava. Acum, de exemplu, suntem în discuţii cu un luptător brazilian cu centură neagră în BJJ pe care să-l aducem aici”, a mărturisit Ghiţă Ignat.”Mă bucură iniţiativa sucevenilor şi abia aştept să vedem roadele acesteia. Din proprie experienţă le spun celor mai tineri care vor să înceapă o carieră sportivă să lase calculatorul şi să încerce chestii mai care le pot aduce mari satisfacţii. În acelaşi timp trebuie să le amintesc tuturor că munca stă la baza marii performanţe şi ei trebuie să fie pregătiţi şi să se gândească la antrenamente şi mai apoi la bătaia în sine” a declarat campionul de K1, Cătălin Moroşanu.

Ghiţă Ignat se pregăteşte pentru un interesant meci din cadrul circuitului MMA în care-l va avea ca adversar pe fostul multiplu campion mondial al circuitului „Cel mai puternic om din lume”, polonezul Marius Pozdianovski. ”Este un lucru extrodinar ce s-a realizat aici. Ma bucur ca este sustinut sportul, iar asta inseamna sanatate si te modeleaza ca si caracter. De aceea, mi-as dori sa merg peste tot in tara sa deschidem astfel de sali de MMA si K1. M-am antrenat forte mult timp impreuna cu Ghita, este un luptator talentat si cred ca va fi viitorul campion UFC“, a declarat Catalin Morosanu. “Moartea din Carpati”, asa cum este supranumit Morosanu in circuitul K1, nu si-a uitat nici originile.

Comentarii
← Inchide