MENIU CAUTĂ
13 Mai. 2012 16:40

Operată anul trecut la inimă, Cătălina Ponor a câştigat aurul la Europenele de Gimnastică

Distribuie

Cătălina Ponor, care anul trecut a fost supusă unei intervenţii la inimă (n.r. - o operaţie de curăţare a aortei), a redevenit, la doi ani după ce renunţase la sportul de performanţă, liderul naţionalei. Ea nu numai că a concurat cu succes sâmbătă la trei aparate (sol, bârnă şi sărituri), dar azi, în finala de la bârnă, Cătălina Ponor a câştigat la pas medalia de aur la bârnă, fiind notată cu 15.200.
Veterana lotului condus de Octavian Bellu şi Mariana Bitang ne-a încântat inimile şi la sol, unde a cucerit argintul.

Izbaşa şi Iordache au luat şi ele primul loc

N-a putut rezista pe primul loc, pentru că zvârluga Larisa Iordache (15 ani) a depăşit-o fără drept de apel, adjudecându-şi aurul. De altfel, mezina lotului a impresionat şi la bârnă, unde a luat argintul, fiind felicitată de regina' Cătălina Ponor.
Performanţele fetelor noastre au fost completate de evoluţia de excepţie a Sandrei Izbaşa, care, la sărituri, a plutit ireal, ocupând şi ea cea mai înaltă poziţie a podiumului.
Forma extraordinară a sportivelor noastre a adus României patru medalii de aur din cinci posibile, la care se adaugă două de argint.

Supranumită «laleaua neagră»

După ce a obţinut trei medalii de aur la Olimpiada de la Atena, în 2004, Ponor a primit din partea specialiştilor din gimnastică o poreclă inedită: laleaua neagră'. Negrul e culoarea ei preferată. Din acest motiv, a concurat şi la Europene cu acest echipament', ne-a dezvăluit Carmen Ponor, mama gimnastei.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 17 februarie 2019
Comentarii