De Ciprian Iana,

Ionuț Stroe a declarat că speră ca sportul românesc să beneficieze, în 2020, de un buget mai mare decât cel de anul acesta.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a avut prima întâlnire cu conducerea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, dar și cu reprezentanții federațiilor sportive naționale. Oficialii prezenți la ședința Comitetului Executiv al COSR au discutat despre metodologia privind finanțarea federațiilor de către MTS, în anul 2020.

„Am impus 15 decembrie ca dată până la care să existe cererile de finanțare și o metodologie aprobată prin ordin de ministru și 10-15 ianuarie, dată în care să semnăm contractele de finanțare, pentru a asigura suportul financiar atât de necesar sportivilor care se află în competiții la începutul anului și mai ales celor care se află în competiții de calificare la Jocurile Olimpice”, a declarat Ionuț Stroe în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul COSR.

Ministrul Tineretului și Sportului a adăugat: ”E devreme să facem o comparație cu ce s-a bugetat anul acesta, dar eu sper să fie mai mare anul viitor. E nevoie de suport din bani publici pentru sport, dar efortul trebuie susținut și din zona privată. Mă voi bate pentru a avea un buget suficient”.

  ”Numai împreună putem să ajungem la performanțele pe care ni le-am propus ”


Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

Comisia Tehnică Olimpică apreciază că România poate să califice în jur de 100 de sportivi la Jocurile Olimpice de anul viitor. Până în acest moment, 55 de sportivi de la 10 discipline și-au asigurat biletele pentru Tokyo, notează sportsnet.ro.

“A fost o întâlnire foarte bună, apreciată de toți reprezentanții federațiilor, un debut foarte bun de relație între MTS și COSR. Obiectivele sunt comune și numai împreună putem să ajungem la performanțele pe care ni le-am propus, cu atât mai mult cu cât au mai rămas doar 237 de zile până la Tokyo 2020”, a precizat George Boroi, secretar general COSR.

Sportivii calificați la JO Tokyo

Atletism (5): Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului);

Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin – categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin;

Baschet (4): echipa națională feminină de 3×3

Ciclism (2): Vlad Dascălu (mountain bike), ciclism pe șosea;

Fotbal (18): echipa naţională olimpică;

Gimnastică artistică (2): Maria Holbură (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri);

Înot (2): Robert Glinţă (100 m spate), Daniel Martin (100 m spate);

Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin pe 1.000 m;

Lupte (1): Alina Vuc (cat. 50 kg);

Tir sportiv (1): Laura Coman (puşcă aer comprimat 10 m).

Citeşte şi:

Tragerea la sorți a grupelor Euro 2020. România și-a aflat adversarele, în cazul în care se va califica. Grupa F, ”grupa morții”

România vrea să organizeze Campionatul European U 21 din 2023. ”Am reușit să fim convingători cu UEFA”

Gazon hibrid pe Arena Națională pentru Euro 2020. ”Nu știm cum să îngrijim suprafețele de joc”

Premieră mondială! Anunțul făcut de Marian Drăgulescu în urmă cu câteva momente
GSP.RO

Premieră mondială! Anunțul făcut de Marian Drăgulescu în urmă cu câteva momente

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci