Mergi direct la conținut »
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Breakdance, escaladă, surf şi skateboard, propuse ca sporturi invitate la JO din 2024 de la Paris

Breakdance, escaladă, surf şi skateboard, propuse ca sporturi invitate la JO din 2024 de la Paris

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vară de la Paris din 2024 au propus oficial, joi, breakdance-ul, escalada, surful şi skateboard-ul ca sporturi invitate în programul Jocurilor Olimpice, informează AFP, citată de Agerpres.

Alegerea acestor sporturi răspunde dorinţei organizatorilor de a „se conecta la sporturi care se practică peste tot în lume pentru a aduce Jocurilor o dimensiune mai urbană, mai mult sport natural şi mai artistic”, a subliniat Tony Estanguet, preşedintele comitetului de organizare Paris-2024.

Această selecţie, care se va adăuga celor 28 de sporturi din program, urmează să fie validată de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) în decembrie 2020. Breakdance-ul, un dans acrobatic provenit din cultura hip-hop, îşi va face prima apariţie la Jocurile Olimpice în 2024, în timp ce alte trei sporturi sunt deja invitate la Tokyo 2020.

Breakdance-ul a apărut la Jocurile Olimpice ale Tineretului (JOJ) de la Buenos Aires în 2018, sub forma de dueluri departajate de arbitri-judecători. Această disciplină este asimilată Federaţiei mondiale de dans sportiv (WDSF).

Poate te interesează și Diego Simeone, gest obscen la meciul Atletico Madrid – Juventus Torino 2-0. Cum s-a apărat antrenorul