Breakdance, escaladă, surf şi skateboard, propuse ca sporturi invitate la JO din 2024 de la Paris

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vară de la Paris din 2024 au propus oficial, joi, breakdance-ul, escalada, surful şi skateboard-ul ca sporturi invitate în programul Jocurilor Olimpice, informează AFP, citată de Agerpres.

Alegerea acestor sporturi răspunde dorinţei organizatorilor de a „se conecta la sporturi care se practică peste tot în lume pentru a aduce Jocurilor o dimensiune mai urbană, mai mult sport natural şi mai artistic”, a subliniat Tony Estanguet, preşedintele comitetului de organizare Paris-2024.

Această selecţie, care se va adăuga celor 28 de sporturi din program, urmează să fie validată de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) în decembrie 2020. Breakdance-ul, un dans acrobatic provenit din cultura hip-hop, îşi va face prima apariţie la Jocurile Olimpice în 2024, în timp ce alte trei sporturi sunt deja invitate la Tokyo 2020.

Breakdance-ul a apărut la Jocurile Olimpice ale Tineretului (JOJ) de la Buenos Aires în 2018, sub forma de dueluri departajate de arbitri-judecători. Această disciplină este asimilată Federaţiei mondiale de dans sportiv (WDSF).

Poate te interesează și Diego Simeone, gest obscen la meciul Atletico Madrid – Juventus Torino 2-0. Cum s-a apărat antrenorul

Mai multe articole