MENIU CAUTĂ
15 Mai. 2018 16:56

Când a renunțat Cristian Țopescu să comenteze fotbal: ”Pasiunea a degenerat în crimă!”

Distribuie

Când a renunțat Cristian Țopescu să comenteze fotbal; a renunțat după ce a fost ucis columbianul Escobar: ”Pasiunea a degenerat în crimă!”.

Cunoscutul comentator Cristian Țopescu (81 de ani), 'vocea de aur' a tuturor marilor succese ale sportului românesc din anii 70-90, a murit azi, 15 martie, la Spitalul Elias din Capitală.

Într-un interviu acordat pentru 'Evenimentul zilei', în urmă cu aproape 10 ani, Cristian Țopescu a dezvăluit de ce a refuzat să mai comenteze meciuri de fotbal după turneul final al Campionatului Mondial din SUA 1994.

'După ce columbianul Escobar a fost ucis, fiindcă a marcat un autogol într-un meci cu SUA, am înțeles că nu vreau să mai comentez acest sport. În fotbal, pasiunea a degenerat în patimă oarbă, în crimă!', a declarat atunci Țopescu. 

Cristian Țopescut a murit la Spitalul Elias din Capitală. Fostul comentator sportiv suferea de mai multe afecţiuni cronice, printre care şi diabet. El a suferit un stop cardio-respirator. Cristian Ţopescu avea 81 de ani şi a fost comentator sportiv şi politician, fiind ales senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

Între 1964 şi 2004, Cristian Ţopescu a lucrat în Televiziunea Română, îndeplinind mai multe funcţii, de la reporter sportiv, director al ziarului Prosportm realizator de emisiuni şi comentator, la redactor şef pe secţia de sport şi director general adjunct.

Anul trecut, în luna martie, reputatul comentator a primit din partea lui Klaus Iohannis ordinul Steaua României' în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea şi devotamentul cu care a susţinut şi promovat valorile sportului naţional, pentru intuiţia, căldura şi erudiţia cu care a comentat performanţele sportului românesc'.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți 22 ianuarie 2019. Balanțele au parte de o șansă nesperată
Loading...
Comentarii