Câți bani a câștigat Mihaela Buzărnescu la Roland Garros. Iar numărătoarea continuă

Mihaela Buzărnescu

Câți bani a câștigat Mihaela Buzărnescu la Roland Garros. Iar numărătoarea continuă. ”Miki” a venit la Paris decisă să facă bani, dorind să recupereze perioada de chin, în care a împrumutat bani de la cunoscuți, ca să se poată participa la concursuri. Astfel, sportiva în vârstă de 30 de ani s-a înscris, în premieră, la toate cele trei probe: simplu, dublu feminin și dublu mixt.

La simplu, eleva lui Septimiu Frățilă și a lui Mihai Buzărnescu s-a oprit, duminică, în ”optimi”, învinsă clar de americanca Madison Keys, scor 1-6, 4-6, după un meci de o oră și 5 minute (AICI, statistica). Performanța i-a adus suma de 222.000€.

La dublu fete, Mihaela face pereche cu Irina Bara. Cele două sunt în sferturile de finală, după ce azi au trecut de duetul american Brady – King, scor 6-4, 6-3 (AICI, statistica jocului care a durat o oră și 28 de minute). Atingerea acestei faze asigură un premiu de 76.000€, sumă pe care va trebui să o împartă egal cu Irina Bara. Însă, drumul în această probă poate fi mai lung și mai bănos.

263.829$
a câștigat Mihaela Buzărnescu în anul 2018. În toată cariera, jucătoarea a strâns, până la turneul de la Roland Garros, suma de 640.646$.

Mihaela a căutat să experimenteze și jocul alături de un băiat. Și s-a înscris la dublu mixt. A pierdut încă de la primul meci. Primul tur, care a însemnat ”16”-imile de finală (între debut și finală sunt 5 meciuri), i-a adus Mihaela și partenerul său 9.500€.

Suma va fi împărțită cu finlandezul Henri Kontinen. Perechea româno-finlandeză a cedat în primul tur, în super-tiebreak, scor 7-6 (3), 3-6, 9-11, la favoriții 3, Yifan Xu (China) – Oliver Marach (Austria). Meciul a durat o oră și 36 de minute (AICI, statistica).

În total, Buzărnescu are, de pe urma participării la Paris, până acum, suma de 264.750€. Din aceasta, va plăti taxe, dar îi ajunge și pentru vacanța mult-visată, în Bora Bora, pe care o plănuiește pentru finalul anului, potrivt mărturisirilor făcute pentru ”Libertatea”.

Ediția 2018 a turneului parizian are premii totale de 39.197.000€. Câștigătoarea de la fete (simplu) și învingătorul de la masculin (simplu) vor primi câte 2.200.000€ fiecare, sumă crescută cu 100,000€ față de 2017, când finala feminină a fost jucată de Simona Halep și de letona Jelena Ostapenko.

AICI, totalul premiilor de la ediția 2018 a Roland Garros-ului.

Mai multe articole