MENIU CAUTĂ
03 Mar. 2017 23:30 , de Catalin Apostol

Ce făcea Marius Șumudică când s-a produs cutremurul din 1977: “Îi ceream mamei suc”

Distribuie

Marius Șumudică împlinește 46 de ani pe 4 martie, dată care va rămâne pe veci în memoria colectivă a poporului român din cauza cutremurului din 1977. Așadar, în acea zi din acel an, actualul antrenor al Astrei se afla în centrul atenției familiei.

Născut pe 4 martie 1971, Marius Șumudică își aniversa pentru a șasea oară ziua de naștere în seara marelui cutremur. Curios, tehnicianul campioanei României își amintește puține lucruri din seara acelei zile. Unul, însă, nu va uita cât va trăi.

Pe 4 martie 1977 împlineam șase ani. Știu că înainte să se producă cutremurul îi ceream mamei suc. Pepsi, îmi plăcea mie Pepsi', ne-a declarat Marius Șumudică. Amintirile acestuia referitoare la faptele imediat ulterioare orei 21 și 22 de minute, când a început să tremure pământul, sunt foarte sărace.

Casa din Piața Romană în care locuia nu a avut de suferit

Mai țin minte că am ieșit pe stradă la cutremur. Locuiam în Romană (n.r. – Piața Romană din București). Mergeam și ne uitam la clădirile avariate. Ne-am întors acasă târziu', a continuat Marius Șumudică, a cărui familie a fost ocolită de necazuri în acea seară de coșmar pentru mulți români.

Casa noastră nu a fost avariată și nu am avut rude sau prieteni care să fi suferit răni serioase sau să se numere printre cei dispăruți la cutremur', a afirmat antrenorul Astrei, care devine nostalgic când își aduce aminte de perioada copilăriei și adolescenței.

Să-ți zic ceva despre vremurile alea, fără legătură cu cutremurul. Am eu o vorbă: atunci existau un șmecher și o sută de proști. Astăzi nu mai găsești un prost. Toți sunt șmecheri', încheie Marius Șumudică.

Citește mai multe despre Cutremur pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii