MENIU CAUTĂ
03 Mar. 2017 23:30 , de Catalin Apostol

Ce făcea Marius Șumudică când s-a produs cutremurul din 1977: “Îi ceream mamei suc”

Distribuie

Marius Șumudică împlinește 46 de ani pe 4 martie, dată care va rămâne pe veci în memoria colectivă a poporului român din cauza cutremurului din 1977. Așadar, în acea zi din acel an, actualul antrenor al Astrei se afla în centrul atenției familiei.

Născut pe 4 martie 1971, Marius Șumudică își aniversa pentru a șasea oară ziua de naștere în seara marelui cutremur. Curios, tehnicianul campioanei României își amintește puține lucruri din seara acelei zile. Unul, însă, nu va uita cât va trăi.

Pe 4 martie 1977 împlineam șase ani. Știu că înainte să se producă cutremurul îi ceream mamei suc. Pepsi, îmi plăcea mie Pepsi', ne-a declarat Marius Șumudică. Amintirile acestuia referitoare la faptele imediat ulterioare orei 21 și 22 de minute, când a început să tremure pământul, sunt foarte sărace.

Casa din Piața Romană în care locuia nu a avut de suferit

Mai țin minte că am ieșit pe stradă la cutremur. Locuiam în Romană (n.r. – Piața Romană din București). Mergeam și ne uitam la clădirile avariate. Ne-am întors acasă târziu', a continuat Marius Șumudică, a cărui familie a fost ocolită de necazuri în acea seară de coșmar pentru mulți români.

Casa noastră nu a fost avariată și nu am avut rude sau prieteni care să fi suferit răni serioase sau să se numere printre cei dispăruți la cutremur', a afirmat antrenorul Astrei, care devine nostalgic când își aduce aminte de perioada copilăriei și adolescenței.

Să-ți zic ceva despre vremurile alea, fără legătură cu cutremurul. Am eu o vorbă: atunci existau un șmecher și o sută de proști. Astăzi nu mai găsești un prost. Toți sunt șmecheri', încheie Marius Șumudică.

Loading...
Comentarii