SEMIFINALE CM 2015

ROMÂNIA – NORVEGIA 33-35 (14-17, 27-27)

VIDEO, ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A MECIULUI

Norvegia s-a calificat în finala mare, unde o așteaptă Olanda (duminică, ora 21:45), iar România joacă pentru medaliile de bronz, cu Polonia, duminică, de la ora 15:45.

Reacții la Dolce Sport

Alexandru Dedu, președintele FRH: ”Respect pentru echipă, respect pentru staff. Respect pentru luptă. Au făcut dovada că sunt o forță mondială! Le doresc fetelor să câștige bronzul, dar pentru mine va fi aur.

Au fost câteva faze în care cred că am fost dezvantajați. Am să le cer specialiștilor să-mi facă un raport să văd cum au stat lucrurile cu arbitrajul. Echipa României a făcut față, am fost foarte aproape de finală. Puțin a lipsit ca Ardean Elisiei să marcheze în final, la 27-27, și altfel vorbeam acum. Nu ne-a lipsit nimic. Nu-mi e frică atunci când văd că vin în atac danezele, braziliencele sau norvegiencele. Grupa preolimpică va fi foarte grea. Vor fi trei din Europa și se califică două. În mod normal putem organiza acest turneu”.

Paula Ungureanu, portar: ”Sunt atât de mândră de echipa mea. Nu mai am cuvinte. Sunt foarte supărată, dar foarte mândră. Nu comentez arbitrajul, Norvegia nu a fost mai bună. Sunt mândră de cum am jucat. Am avut o repriză foarte bună. Este pentru a doua oară când jucăm prelungiri. Am fost o echipă. Să dea Dumnezeu să facem un meci bun și cu Polonia și să ne bucurăm”.

Una dintre cele mai bătăioase ziariste din România a răbufnit: „Hoțiile din trecut s-au prescris. Cele din viitor sunt acum legalizate prin noua OUG 13”
Recomandări
Una dintre cele mai bătăioase ziariste din România a răbufnit: „Hoțiile din trecut s-au prescris. Cele din viitor sunt acum legalizate prin noua OUG 13”

”Fetele s-au simțit dezavantajate de arbitraj”

Costică Buceschi, antrenorul secund: ”Am tras un semnal de alarmă asupra arbitrajului când am aflat brigada. Fetele au spus că jucam până dimineață și tot nu le băteam. Am jucat mai bine decât Norvegia. Putem lua o medalie. Fetele sunt supărate că nu s-au calificat în finală. După ce am eliminat Danemarca, nu se putea să fie finala cu sala goală, dacă s-ar fi calificat România. Le-ar fi fost stricate planurile organizatorilor. Dacă vom avea susținere, România va construi o echipă puternică pentru Olimpiadă.

Polonia a demonstrat că are valoare, nu știu ce moral au ele pentru finala mică, dar noi dacă vom juca precum în ultimele trei meciuri nu avem cum să câștigăm!”.

Reprize împărțite

România a făcut un nou meci senzațional și doar lipsa de șansă a făcut să nu joace duminică pentru aur.

Tricolorele au jucat de la egal la egal cu campioana olimpică și europeană en titre, cea care învinsese în meciul direct din grupe cu 26-22.

Echipa noastră a început destul de bine meciul, a condus cu 1-0 (min. 1) și 2-1 (3), apoi Norvegia s-a desprins la 4-2 (7). România nu a cedat și cele două formații au alternat la conducere pe tabelă (6-5, 7-6 pentru România).

Avem documente din interiorul Eurohold Bulgaria: cu 555 de milioane de lei încasați de la români, Euroins a transferat active în propriul grup de la Sofia, înainte de insolvență! Totalul mutat în două zile, sub ochii statului româ
Recomandări
Avem documente din interiorul Eurohold Bulgaria: cu 555 de milioane de lei încasați de la români, Euroins a transferat active în propriul grup de la Sofia, înainte de insolvență! Totalul mutat în două zile, sub ochii statului româ

La 9-9 (16), scandinavele au punctat de două ori și au preluat controlul jocului, desprinzându-se apoi la 14-10 (21). Scorul la pauză a fost de 17-14 pentru favorite, care au ratat și un 7 metri prin Mork, la ultima fază.

România a abordat decisă partea secundă a meciului, iar în minutul 44 trecea la conducere, 21-20, după patru goluri consecutive. Echipa antrenată de Tomas Ryde a avut chiar 23-21 (min. 50), dar nu a putut păstra acest avantaj.

Elisei a ratat victoria în ultima secundă

România a mai condus cu 24-23 (52), însă nordicele au întors scorul și echipa noastră a fost cea care a alergat după egalare, pe care a reușit-o de fiecare dată, meciul ajungând în prelungiri, după ce aruncarea Valentinei Ardean, la ultima fază din timpul regulamentar, scor 27-27, a fost apărată de portărița norvegiană.

Norvegia a fost mai lucidă și mai proaspătă în prelungiri, s-a desprins imediat la două lungimi, 29-27 (63), iar apoi la trei goluri, 32-29. România a încercat să recupereze, s-a apropiat la un gol, dar în cele din urmă victoria a revenit Norvegiei, cu 35-33, chiar dacă în ultimele două minute a jucat cu un om mai puțin.

România nu învinge Norvegia de opt ani în meciuri oficiale, adică în ultimele 16 partide.

Senatorii au dezincriminat abuzul și neglijența în serviciu sub pragul de 250.000 de lei. Dragnea și Grindeanu au încercat același lucru prin OUG 13
Recomandări
Senatorii au dezincriminat abuzul și neglijența în serviciu sub pragul de 250.000 de lei. Dragnea și Grindeanu au încercat același lucru prin OUG 13

România a disputat pentru al doilea meci consecutiv prelungiri, după ce în sferturi a trecut de Danemarca, miercuri, cu 31-30.

Neagu este în topul marcatoarelor, cu 53 de goluri

Cele mai bune jucătoare ale noastre în meciul cu Norvegia au fost Cristina Neagu, autoare a opt goluri, Oana Manea, Ada Nechita (câte șase) și portarul Paula Ungureanu, care a parat 11 șuturi din 42 (26%), printre care și trei aruncări de la 7 metri.

Cristina Neagu a ajuns la cota 53 de goluri și este în topul marcatorelor de la CM, la egalitate cu Jovanka Radicevici (Muntenegru).

De la învingătoare s-au remarcat Nora Mork (8), Kristiansen (6), Oftedal (6) și Loke (5). Loke a fost desemnată cea mai bună jucătoare a partidei.

În fața a 10.200 spectatori au evoluat echipele:

România: Paula Ungureanu (11 intervenții), Ionica Munteanu — Gabriella Szucs, Crina Pintea, Adriana Nechita (6), Cristina Neagu (8), Aurelia Brădeanu (1), Gabriela Perianu (2), Luciana Marin, Valentina Ardean-Elisei (3), Oana Manea (6), Ana-Maria Tănăsie, Melinda Geiger (3), Eliza Buceschi (4), Patricia Vizitiu, Laura Chiper. Selecționer: Tomas Ryde.

Norvegia: Kari Grimsbo (8 intervenții), Silje Magareta Solberg (3) — Mari Kristine Molid, Veronika Kristiansen (6 goluri), Ida Alstad (2), Heidi Loke (5), Stine Skogrand (2), Nora Mork (8), Stine Oftedal (6), Linn Jorum Sulland, Pernille Wibe, Betina Riegelhuth, Amanda Kurtovic (1), Camilla Herrem (4), Sanna Charlotte Solberg (1), Marta Tomac. Selecționer: Thorir Hergeirsson.

Au arbitrat slovenii Bojan Lah și David Sok, cei care conduseseră și partida din grupă.

Cristina Neagu n-a marcat în prelungiri

Final de partidă

Gol Norvegia, 33-35.

Gooool Ada Nechita, 33-34. Mai sunt 40 de secunde.

Gol Norvegia (7 metri), 32-34. Incredibil, încă un gol primit în superioritate.

Gooool Manea, 32-33. Este a șasea reușită pentru Oana, care s-a bătut formidabil pe semicerc. Mâinile Oanei Manea i-au atras atenția și regizorului de transmisie al meciului.

maini de handalistă

Gol Norvegia, 31-33. Nora Mork scapă din marcajul om la om făcut de Perianu și înscrie în inferioritate. Mai sunt două minute.

Gooool Perianu, 31-32. Eliminare două minute pentru Norvegia. Hai fetelor, câștigați pentru voi, că ne-om bucura și noi!

Goool Brădeanu, 30-32.

Gol Norvegia, 29-32.

Apărăăă Ungureanu, Perianu joacă mingea în semicerc. Și mingea le revine norvegiencelor. Barăăăă. Avem atacul. Incredibil, Neagu greșește pasa pentru Geiger.

A început repriza secundă de prelungiri. Urmează ultimele cinci minute ale semifinalei.

S-a terminat prima repriză de prelungiri

Gol Norvegia, 29-31.

Goool Geiger, 29-30.

7 metri pentru Norvegia, eliminare două minute Elisei. Gol Norvegia, 28-30.

Goool Nechita, 28-29.

Gol Norvegia, 27-29. Nordicele sunt mai inspirate pe semicerc.

Neagu a tras pe lângă poartă. Nu ne lăsa tocmai acum Cristina!

Gol Norvegia, 27-28, cu mult noroc. Bară, bară, gol.

Ratează Brădeanu.

Începem primul atac din prelungiri.

Urmează două reprize de prelungiri a câte 5 minute. 10 minute decisive pentru a fi sau a nu fi în finala CM 2015.

Am recuperat, Paula Ungureanu declanșează contraatacul, Brădeanu, pasă la Elisei, care șutează de la 9 metri, dar portarul Norvegiei ne refuză golul de aur. Mingea a trecut la o palmă de bară.

Elisei

Ratează Neagu, Dumnezeule! Norvegia are atacul. Ultimul minut. Jocul e oprit, scor 27-27. Mai sunt 24 de secunde. Ne apărăm bine.

Time out. Mai este 1 minut și 13 secunde de joc. 27-27. Tomas Ryde caută schema decisivă.

1

Ne-am apărat bine și avem atacul. Mai sunt două minute.

Trage Brădeanu, mingea e ricoșată în bară de portarul Norvegiei. (min.58)

Forțare în atac, Norvegia.

Gol Geiger, 27-27.

Ratează Neagu, contraatac Norvegia, 7 metri și eliminare două minute, Nechita. Apără Ungureanu, 26-27. (min. 56)

paula

Gol Norvegia, 26-27.

Gol Elisei, 26-26.

Time out. Cristina Neagu se bagă peste antrenor: ”Avem o mare problemă cu alergatul înapoi, măi fetelor!”. Suedezul o calmează.

Time out Neagu Ryde

Gol, Norvegia, 25-26.

Goool, Oana Manea, 25-25.

Gol, Norvegia, 24-25.

Aruncare de la șold a Aureliei Brădeanu pe lângă poartă.

Bară, Brădeanu. Reluăm jocul de la 9 metri.

Gol Norvegia, 24-24. (min. 52)

Gool Nechita, 24-23. Eliminare două minute, Norvegia. Este eliminare pentru Kristine Molid.

Neagu, eliminată două minute.

Neagu trage fulgerător sub transversală. Mingea cade dincolo de linia porții, dar arbitri nu văd, iar Norvegia egalează pe contraatac. Se face 23-23, în loc de 24-22 pentru noi.

Neagu gol anulat

Gol Norvegia, 23-22.

Gool Neagu, 23-21. (min. 49)

Apărăăă Ungureanu!

Gool Neagu, 22-21. Se dau lupte grele pe semicerc.

Women's World Handball Championship in Denmark

Oana Manea a tras în portar, dar Norvegia a ratat contraatacul.

Eliminare două minute Perianu, gol Norvegia, 21-21.

Ratează Nechita. Ce șansă am ratat. Rămâne 21-20. (min. 45)

Apărăă Ungureanu!

Time out. Elisei: ”Liniștite, să dăm din picioare în apărare. Calm, nu ne fugărește nimeni. Ele au obosit! Pentru cine jucăm? Pentru noi!”.

time out

Goool, Elisei, pe contraatac, 21-20. România marcat patru goluri consecutive și a preluat conducerea după ce a fost condusă 17-20.

7 metri scos de Oana Manea și eliminare două minute pentru Norvegia. Goool, Buceschi, 20-20. (min. 43)

Norvegia ratează încă un atac. Avem șanșa egalării.

Gooool, Cristina Neagu, 19-20.

Ungureanu face adevărate minuni în poartă.

Goool Nechita, 18-20. Nu se mai marcase de aproape 5 minute.

Apărăăă Ungureanu!

Apărăăă Paula!

Neagu este faultată pe brațul de aruncare, dar arbitri au dat mingea Norvegiei.

Neagu

Forțare în atac, Norvegia.

Bară, Geiger.

Ratează și Norvegia.

Ratează din nou Eliza Buceschi.

Trage Buceschi, apără portarul și Norvegia se desprinde la trei goluri, 17-20.

Gol, Norvegia, 17-19.

Goool, Ada Nechita, 17-18.

Gol, Norvegia, 16-18.

Gool, Perianu, 16-17.

Interceptează Brădeanu și plecăm pe contră.

Goool, Neagu, 15-17. Norvegia, două minute eliminare.

Norvegia a început jocul. A ratat atacul.

Pauză

pauza

7 metri pentru Norvegia. Apără Paula Ungureanu. România este condusă la pauză cu 14-17. Fanii români nu dezarmează.

galerie galerie1

Bară, Ada Nechita.

Forțare Norvegia.

A tras Neagu, dar a apărat portarul Norvegiei.

Time out. Suntem în atac. Avem un om în minus. Revenim în efectiv complet.

Avem noroc, bară, Norvegia.

Gol Oana Manea, 14-17.

Gol Norvegia (7 metri), 13-17.

Greșește Neagu. Buceschi faultează, este eliminată două minute, și 7 metri pentru Norvegia.

Forțare în atac, Norvegia.

Buceschi greșește pasa și irosim încă un atac.

Apărăă fantastic Ungureanu.

Interceptăm balonul și plecăm în atac. Forțare, Buceschi. A doua oară.

Cartonaș galben primit de selecționerul României, Tomas Ryde.

Gool Oana Manea, 13-16.

Neagu a tras în portar, dar rămânem în pozițional.

Gol Norvegia, 12-16 (7 metri).

Gool Ada Nechita, 12-15.

Gol Norvegia, 11-15.

Gool Elisei, 11-14.

Neagu greșește pasa, Norvegia marchează pe contraatac, 10-14. Cea mai mare diferență.

Gol Norvegia, 10-13.

Elisei a greșit o pasă, Norvegia are atacul. Time out. ”Mai atente în centru. Pentru cine jucăm? Pentru noi!”.

Gol Norvegia, 10-12.

Gol Geiger, 10-11.

Gol Norvegia, 9-11

Gol Norvegia, 9-10.

Goool, Neagu (7 metri), 9-9.

Gol Norvegia, 8-9

Ratează Buceschi, dar avem mingea. Gool Buceschi, 8-8.

Ratează Geiger, marchează nordicele, 7-8

Gol Norvegia, 7-7.

Goool, Oana Manea, 7-6.

Norvegia a egalat repede, 6-6 (min. 11)

Goool, Neagu, de la 7 metri. Conducem 6-5.

7 metri pentru Norvegia. Apără Ungureanu. A opta aruncare de la 7 metri din turneu apărată de Ungureanu.

Apărăăăă Ungureanu.

Eliminare două minute, România

Gool, Cristina Neagu, 5-5

Gol, Norvegia, 4-5.

Goool, Oana Manea, 4-4.

Avem noroc, nordicele au tras în bară.

Goool, Neagu, 3-4.

Norvegia s-a desprins la două goluri, 2-4, din lovitură de la 7 metri.

Bară Brădeanu.

Forțare Buceschi, gol Norvegia, 2-3.

Apărăăă Ungureanu.

Neagu a ratat prima ei aruncare. Rămâne 2-2.

Gol, Norvegia, 2-2.

Eliza Buceschi a marcat pentru 2-1.

Gol, Norvegia, 1-1.

Eliza Buceschi a deschis scorul, 1-0.

ACTUALIZARE / Olanda este prima finalistă. Selecționata batavă a câștigat semifinala cu Polonia, scor 29-25.

Women's World Handball Championship in Denmark

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Naționala feminină de handbal a României dispută vineri seară, de la ora 21:45, meciul cu Norvegia din semifinalele CM 2015 din Danemarca.

Tricolorele n-au mai învins Norvegia de 15 ani, mai exact de la Euro 2000. România, pregătită pe atunci de Dumitru Muși, câștiga, la Bucureşti, pe 10 decembrie, în sală Polivalentă, cu 26-22.

Pe 10 decembrie, nordicele le-a bătut pe fetele noastre în grupă, scor 22-26. De atunci, handbalistele pregătite de suedezul Tomas Ryde au mai disputat trei meciuri: 27-30 cu Rusia (grupă), 25-22 cu Brazilia (optimi) și 31-30 cu Danamerca (sferturi).

”Ne-am ridicat de la meci la meci, și cred că am progresat de la meci la meci, atitudinea noastră a fost alta”, a declarat Oana Manea pentru Dolce Sport.

”Eu zic că șansele sunt egale și depinde doar de noi, totul stă în puterea noastră. La ora meciului vom fi pregatite atât mental, cât și tactic”, a spus Ada Nechita.

Tricolorle sunt conștiente de forța naționalei Norvegiei.

”Au o linie de 9 metri foarte puternică, sperăm să facem față în zona centrală și în intermediar și să ne închidem foarte bine jocul la pivot”, avertizează Gabriela Perianu.

”Important este să ne repliem pentru că ele aleargă foarte bine, să punem mâna pe ele deoarece fiind foarte aproape de apărători și intră în culoar. Deci nu avem voie să le lăsăm”, a spus Melinda Geiger.

Partida România – Norvegia poate fi urmărită în direct pe Dolce Sport 1 și gratuit video online pe dolcesport.ro, precum și LIVE TEXT pe SPORTNEWS.RO.

În cealaltă semifinală a Campionatului Mondial de handbal se vor duela Olanda şi Polonia, în timp ce învinsele din sferturi, Franţa, Rusia, Muntenegru şi Danemarca vor evolua pentru clasarea finală pe locurile 5-8.

Tricolorele s-au calificat în semifinale după ce au dispus, miercuri, la Herning, cu scorul de 31-30 după prelungiri, de reprezentativa ţării gazdă.

România a eliminat, în optimi, campioana mondială en-titre, Brazilia, cu scorul de 25-22 (13-8), anterior încheind pe locul patru în grupa D.

Obiectivul naţionalei României la CM din Danemarca a fost clasarea pe unul din primele opt locuri, acesta fiind deja îndeplinit.

Semifinalele se vor disputa vineri, atunci când sunt programate şi primele meciuri pentru locurile 5-8, iar finalele pentru medalii, precum şi meciurile pentru locurile 5-6 şi 7-8, duminică.

Campionatul Mondial reprezintă şi un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, câştigătoarea competiţiei obţinând calificarea direct, în timp ce echipele de pe locurile 2-7, alături de alte şase echipe cu cel mai bun ranking continental, vor avea drept de joc la turneele preolimpice, programate în perioada 18-20 martie 2016. Echipele calificate la turneele preolimpice vor fi anunţate de IHF după încheierea CM din Danemarca.

La ediţia din 2013, echipa României s-a clasat pe locul 10, ultima medalie mondială – argint – datând din 2005.

Echipa României este singura din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial.

La ediţia din 2013, titlul mondial a fost cucerit de Brazilia.

CITIȚI ȘI

CINE E THOMAS RYDE, SELECȚIONERUL TRICOLORELOR

ÎN GENUNCHI VENIM LA TINE

PERFORMANȚA CRISTINEI NEAGU

TADICI, ETERN NEMULȚUMIT. ATAC LA MESSI DIN HANDBAL

MÂNIA, SPORT NAȚIONAL ÎN ROMÂNIA. PENTRU CINE JOACĂ FETELE. POLEMICĂ

După un divorț dureros, a părăsit România împreună cu cei doi copii. Au trecut 7 ani de atunci, s-a recăsătorit, acum se bucură de o viaţă de lux
GSP.RO
După un divorț dureros, a părăsit România împreună cu cei doi copii. Au trecut 7 ani de atunci, s-a recăsătorit, acum se bucură de o viaţă de lux
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cum se înţelege Scărlătescu cu SOCRII lui! Doina Teodoru rupe tăcerea despre relaţia dintre ei
Playtech.ro
Cum se înţelege Scărlătescu cu SOCRII lui! Doina Teodoru rupe tăcerea despre relaţia dintre ei
S-a aflat! Ce pensie are Miron Cozma. Mulți pensionari din România nu îndrăznesc să viseze la această sumă
Viva.ro
S-a aflat! Ce pensie are Miron Cozma. Mulți pensionari din România nu îndrăznesc să viseze la această sumă
Satul din România care atrage oameni inclusiv din Londra. Preţul caselor a crescut de patru ori în ultimii ani
Observatornews.ro
Satul din România care atrage oameni inclusiv din Londra. Preţul caselor a crescut de patru ori în ultimii ani
Povestea fetei din Galați care s-a sinucis după ce a fost victima metodei Loverboy. A fost dusă să se prostitueze în Germania
Știrileprotv.ro
Povestea fetei din Galați care s-a sinucis după ce a fost victima metodei Loverboy. A fost dusă să se prostitueze în Germania
Cele 3 zodii care își vor schimba viața în primele zile din aprilie 2023. Vin veștile bune
FANATIK.RO
Cele 3 zodii care își vor schimba viața în primele zile din aprilie 2023. Vin veștile bune
FOTO | Ce făcea acest tânăr într-o parcare. Trecătorii au fost şocaţi când au văzut ce face şi cine este
Orangesport.ro
FOTO | Ce făcea acest tânăr într-o parcare. Trecătorii au fost şocaţi când au văzut ce face şi cine este
Adevărul din spatele divorțului dintre Deea și Dinu Maxer. Apropiații cuplului dau detalii din spatele ușilor închise
Unica.ro
Adevărul din spatele divorțului dintre Deea și Dinu Maxer. Apropiații cuplului dau detalii din spatele ușilor închise
Horoscop 30 martie 2023. Leii ar fi bine să se concentreze asupra persoanei lor, ca să nu ajungă să își consume energia cu observații gratuite
HOROSCOP
Horoscop 30 martie 2023. Leii ar fi bine să se concentreze asupra persoanei lor, ca să nu ajungă să își consume energia cu observații gratuite
Colecția de denim. Ce jeanși sunt potriviți pentru silueta ta
PUBLICITATE
Colecția de denim. Ce jeanși sunt potriviți pentru silueta ta