Mergi direct la conținut »
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Cornel Dinu, cel mai critic după Suedia - România 2-1. ”Antrenamente de «Cirque du Soleil»”

Cornel Dinu, cel mai critic după Suedia – România 2-1. ”Antrenamente de «Cirque du Soleil»”

Cornel Dinu și-a mitraliat fostul elev de la Dinamo, Cosmin Contra, pentru cum a arătat România, la debutul în preliminariile Euro 2020. Naționala de fotbal a pierdut sâmbătă seară, la Stockholm, 1-2 cu Suedia, și este ultima în grupă, la egalitate cu Insulele Feroe și cu Norvegia, care au cedat cu același scor în Malta, respectiv în Spania.

Duminică, 24 martie 2019, 00:03

”Au fost câțiva jucători care nu aveau ce să caute acolo. Mai bine pregătim echipa pentru viitor, pentru că avem șanse mici să prindem primele două locuri. Marin a dezamăgit, Stanciu, care joacă pe unde joacă… Dacă la nivelul ăsta sunt 3-4 piese care nu dau randament, rezultatul e în pericol.

Am avut 15-20 de minute bune în repriza a doua. Au fost schimbări total neinspirate, care dovedesc lipsa de experiență a selecționerului. Când am jucat cu doi atacanți, am făcut 2-1. Nu schimbi și-l scoți pe Pușcaș pentru a-l băga pe Ianis. Rămâi cu formula asta. Te duci peste adversar. Dar a fost o schimbare total nejustificată. Schimbările dovedesc lipsa de experiență și de înțelegere a jocului ”, a declarat Cornel Dinu la postul TV Telekom Sport.

”Am văzut antrenamente care-mi aduc aminte de «Cirque du Soleil». Nu se poate să faci asemenea exerciții, asemenea comicării. Nu poți să treci mingea peste o sârmă ghimpată și să spui că te ajută. Îi pui pe jucători să meargă de-a bușilea sau să se joace cu o minge de plajă. Este o rușine! Râde lumea.

Au venit niște băieți care n-a jucat niciodată fotbal și au inventat tot felul de chestii. I-a pus pe jucători să stea pe un cauciuc și îi pui să lovească mingea? Ce ? E 4 martie și e cutremur? Ce exercițiu e ăsta?”, a adăugat Cornel Dinu.

De ce l-a scos pe Pușcaș

”George nu mai putea. Nu mai avea energie şi pierduse din ritm. Mi-a zis că nu mai poate. Am decis să-l introduc pe Ianis Hagi, un fotbalist pe care îl ştim cu toţii și care poate aduce un plus la fazele fixe.

Pe final m-am gândit să-l introduc pe Andrei Ivan şi să încercăm să profităm de viteza lui foarte bună. Putea să-mi iasă pentru că au fost ceva ocazii. În partea a doua am arătat bine, am jucat de la egal la egal”, a declarat Contra.


Citește și: Ruinele „Broadway-ului” bucureștean! Cum arată acum bulevardul care, înainte de anii 90, era zona de promenadă a orașului