Mergi direct la conținut »
Ce semnifică gestul făcut frecvent de Simona Halep: "Şi Hagi proceda la fel!"
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Ce semnifică gestul făcut frecvent de Simona Halep: "Şi Hagi proceda la fel!"

Ce semnifică gestul făcut frecvent de Simona Halep: „Şi Hagi proceda la fel!”

[gallery ids="1368466,1370050,1363505"]

Simona Halep (23 de ani), Gheorghe Hagi (50 de ani) și Cristian Gațu (69 de ani). Trei nume de referință ale sportului românesc. Trei nume care au făcut istorie în tenis, fotbal și handbal. Trei valori autentice ale României, dar și ale comunității aromâne. Gațu a explicat, în premieră, pentru sportnews.ro, punctele comune pe care le are cu Gică Hagi și Simona Halep, dar și semnificația strângerii pumnului drept în momentul unei reușite pe terenul de sport.

Cristian Gațu, fosta mare legendă a handbalului românesc, a vorbit despre seminția aromânilor, comunitate din care și el face parte, invocând, printre altele, ambiția fantastică pe care reprezentanții acestei comunități au în tot ceea ce întreprind. ”Aromânii au dat valori autentice nu doar în sport. Am avut și avem reprezentanți de seamă în cultură, istorie, teatru. I-aș aminti aici pe George Vraca, Nicolae Manolescu, Nicolae Iorga, Ion Caramitru și mulți alții. Noi ne considerăm români. Din acest motiv nu avem un partid al naționalităților conlocuitoare”, a explicat Gațu, care a vorbit despre seminficația strângerii pumnului drept de către Simona Halep , la fiecare reușită pe terenul de joc.

RTEmagicC_sport-bronz-CM-1967-handbal-1.jpg

”Și Hagi făcea la fel. Este chiar o imagine celebră în acest sens. Și eu făceam la fel, când jucam. Simona continuă tradiția. Această strângere a pumnului drept în clipa unei reușite înseamnă, de fapt, exteriorizarea ambiției ce-i caracterizează pe aromâni”, a precizat Cristi Gațu, care a găsit un numitor comun între el, Gică Hagi și Simona Halep.

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro
Recomandări

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro

pumn

gheorghe-hagi_01.jpg

”Nici unul dintre noi nu a fost înzestrat cu calități fizice ieșite din comun. Suntem mai micuți de statură, dar avem această componentă comună care se numește ambiția. Dorința de reușită. Toți trei am făcut fotbal. Știu că și Simona a jucat fotbal în copilărie. Ne-a plăcut acest obiect magic numit mingea. Eu, am ales mingea mică, Simona – pe cea mai mică, iar Gică, mingea de fotbal”, a explicat Cristi Gațu pentru Sportnews.ro.

Fostul mare jucător de handbal crede că Simona Halep va ajunge, în foarte scurt timp, numărul unu mondial și va câștiga cel puțin un Grand Slem. ”Este o jucătoare puternică. Trebuie să avem răbdare cu ea. Ea are o mentalitate puternică. Are nevoie de un antrenor care să-i vorbească pe tonul și pe nuanțele dorite de ea. Ca om de sport care se înțelege aproape din priviri cu ea este Ion Țiriac. La el este cheia reușitei Simonei”, a mai spus Gațu.

cristian-gatu

Close
Închide
  Close