Diego Simeone, gest obscen la meciul Atletico Madrid – Juventus Torino 2-0. Cum s-a apărat antrenorul

Seara de miercuri din Liga Campionilor la fotbal a fost marcată de evenimentele intense petrecute la meciul de la Madrid, unde Atletico a învins, surprinzător de clar, liderul din Serie A, scor 2-0 (în celălalt joc al nopții, Schalke 04 – Manchester City 2-3).

După primul gol, reușit de Gimenez, Diego Simeone, antrenorul gazdelor, a făcut un gest socotit scandalos, care i-ar putea atrage o suspendare sau o amendă din partea UEFA.

”Cholo” s-a bucurat obscen, cu mâinile duse în zona organelor genitale. La final, tehnicianul ”plăpumarilor” a căutat explicații.

”N-a fost un gest prea frumos. L-am făcut pentru a da un semnal echipei mele. Le-am arătat suporterilor noștri că avem «argumente». Pentru acest joc, am recuperat jucători importanți: Koke, Saul și Diego Costa. Am făcut o partidă inteligentă. La retur, mă aștept la multă suferință”, s-a disculpat tehnicianul.

Gest făcut și în Serie A

În Italia s-a speculat pe seama faptului că ura argentinianului față de Juve, la care joacă Cristiano Ronaldo – cel care i-a suflat două finale de Ligă cu Real Madrid -, datează din perioada Lazio Roma.

La un meci de campionat cu Bologna, Simeone, pe atunci jucător la formația la care evoluează acum Ștefan Radu, a dus mâna, la fel, în zona ”periculoasă”. Respectiva fotografie a fost reluată obsesiv de presa peninsulară.

Mai multe articole