MENIU CAUTĂ
10 Iun. 2017 11:23

Doliu în baschetul românesc: a murit fostul mare jucător și antrenor Mihai Nedef!

Distribuie

Doliu în baschetul românesc: a murit fostul mare jucător și antrenor Mihai Nedef! Acesta avea 86 de ani.

Personaj exponenţial pentru istoria clubului Steaua, Nedef a jucat cu naţionala României la Jocurile Olimpice din 1952.

„Conducerea Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, alături de întregul colectiv de sportivi, antrenori şi tehnicieni, deplânge trecerea în nefiinţă a fostului antrenor Mihai NEDEFF şi adresează un mesaj de compasiune rudelor, prietenilor şi tuturor celor care l-au cunoscut şi apreciat.

Doliu în baschetul românesc: a murit fostul mare jucător și antrenor Mihai Nedef! A luat 10 titluri consecutive cu Steaua!

Mihai NEDEFF a jucat pentru Steaua timp de un deceniu, între 1957 şi 1967, cucerind 10 titluri naţionale consecutive. El a adunat 258 de selecţii în echipa naţională, cea mai importantă performanţă a vremii fiind medalia de bronz din Cupa Campionilor Europeni, din 1961.
La nivel de echipă naţională, în 1957 s-a clasat pe locul 5 la Campionatele Europene, cea mai bună clasare a tricolorilor la un turneu.

Mihai NEDEFF a scris istorie pentru Steaua şi ca antrenor principal, între 1975 şi 1988, perioadă în care a cucerit 6 titluri de campion naţional şi i-a avut ca elevi pe Ermurache, Oczelak, Brănişteanu sau Netolitzchi.

În asemenea momente, întreaga suflare stelistă este alături de familia îndurerată”, scrie siteul CSA Steaua.

Carte de vizita:
Nume:Mihail Nedeff
Data nasterii:08.11.1931
Studii: Absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport, promotia 1955
Colonel in rezerva in Armata Romana; 
19 ani profesor universitar la ANEFS (co-autor al primului curs de zi si  specializare de baschet pentru studentii de la ANEFS – ”Monografia jocului de baschet”); A activat in cadrul Comisiei Tehnice a COR pana la Jocurile Olimpice, Atena 2004.

Palmares ca sportiv:258 de meciuri internationale, participant la sapte editii ale Campionatului European (in 1957, obtine locul cinci, fiind  cea mai buna clasare din istorie).
Ordine si decoratii:
Maestru Emerit al Sportului si Ordinul Meritul Sportiv clasa a III a
Antrenor Emerit
A fost recompensat cu diverse merite sportive de patru presedinti ai Romaniei: Nicolae Ceausescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu.

Citește mai multe despre Baschet, Deces și Steaua pe Libertatea.

Comentarii