Mergi direct la conținut »
Două handbaliste de la Corona Brașov au scăpat de suspendare. Celelalte sportive, la audieri
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Două handbaliste de la Corona Brașov au scăpat de suspendare. Celelalte sportive, la audieri

Două handbaliste de la Corona Brașov au scăpat de suspendare. Celelalte sportive, la audieri

Scandalul de la Corona Brașov este la cote maxime, după ce handbalistele de la clubul de sub Tâmpa ar fi apelat la terapia cu laser intravenos, practică interzisă de WADA!

De Ciprian Iana,

Două dintre sportivele acuzate că au recurs la acest tratament interzis, Alicia Maria Gogîrlă și Andeea Chiricuță, au scăpat de suspendarea provizoire, joi, după ce declarațiile unor coechipiere s-au dovedit nefondate.

Astfel, ”în urma audierilor și verificărilor efectuate de A.N.A.D. rezultă că sportivele Chiricuță Andreea Elisa și Gogîrlă Alicia Maria nu au efectuat terapia cu laser intravenos la clinica IOMED Brașov, nefiind sub incidența Legii 227/2006”, a sunat decizia Comisia de Disciplină.

Înainte de a li se ridica suspendarea, Alicia Maria Gogîrlă, prin vocea mamei ei, fosta handbalistă Simona Gogîrlă, a anunțat că va da în judecată Agenția Națională Anti-Doping.

Motivul? Cele două handbaliste n-au fost la clinca unde celelalte coechipiere ale lor au urmat tratamentul interzis de WADA.

Dacă Gogîrlă și Chiricuță au scăpat acuzare, în schimb, celelalte 17 sportive de la Corona Brașov rămân în stare de suspendare provizorie.

Conform gsp.ro, opt dintre jucătoare, Sorina Târcă, Diana Popescu, Elena Pătuleanu, Ivona Pavicevici, Viktoria Timoșenkova, Elaine Barbosa Gomes și Georgiana Ciuciulete au dat declarații, miercuri, timp de opt ore, în fața Comisiei de Audiere a ANAD.

Brazilianca Elaine Barbosa Gomes a spus membrilor Comisiei, plângând, că ea nu a vrut să meargă la respectiva clinică, dar că a fost obligată de conducerea clubului brașovean. 

A făcut o singură terapie cu laser intravenos, care i-a fost fatală, sportiva ratând Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia, la fel ca muntenegeranca Ivona Pavicevic și româncele Eliza Buceschi, Cristina Laszlo, Bianca Bazaliu și Daria Bucur.

Close
Închide
  Close