Drama Larisei Iordache. Gimnasta a suferit a treia operație

Drama Larisei Iordache. După două intervenții chirurgicale nereușite în România, gimnasta a trecut printr-o nouă operație a tendonului ahilian, de această dată la Viena, la clinica Wiener Privatklinik.

Larisa, 22 de ani, a fost operată de profesor doctor Weinstabl, prin intervenția lui Octavian Bellu și Mariana Bitang.

Iordache s-a accidentat, în octombrie 2017, la Mondiale, în timp ce se încălzea pentru calificările la sol. Ea urma să evolueze la toate cele patru aparate pentru calificarea în finală la individual-compus, dar a părăsit sala într-un scaun cu rotile, iar diagnosticul a fost de ruptură de tendon ahilian stâng.

Ea a fost supusă la două operaţii în ţară, dar nu s-a refăcut complet, astfel că a ajuns din nou la intervenţie chirurgicală, de această dată la Viena.

Sportiva s-a arătat optimistă după intervenţia de la Viena şi speră să revină în circuitul competiţional, pentru a putea participa la Jocurile Olimpice din 2020.

În decembrie 2017, Larisa a vrut să renunță la sportul de performanță și a depus cererea pentru obținerea rentei viagere. Cvintuplă campioană europeană, chinuită de problemele la tendonul ahilian de la piciorul stâng, Lari speră acum să revină.

Între timp, Larisa Iordache a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport: ”Voi face și masterul”

Mai multe articole