Dumitru Dragomir a anunțat prețul corect pentru vânzarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga 1. LPF a negociat pentru o sumă mult prea mică

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LFP), Dumitru Dragomir, raspunde intrebarilor in timpul unui interviu acordat, joi 30 iunie 2011, Evenimentului Zilei.

Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal au anunțat luni că au vândut drepturile de televizare pentru meciurile din Liga 1 pe următorii cinci ani cu 28 de milioane de euro pe sezon, plus TVA.

O sumă pe care fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, 72 de ani, o consideră mult prea mică, chiar dacă în ultimii ani Liga 1 s-a diluat numeric, dar și valoric, prin dispariția unor echipe de tradiție.

”LPF a obținut din vânzarea drepturilor TV același preț pe care l-am luat eu în urmă cu 11 ani. E o sumă mică, nene. Mai corect era 50 milioane de euro”, a precizat ieri, pentru Libertatea, Mitică Dragomir.

Acesta s-a arătat intrigat de faptul că actualii șefi ai Ligii au cedat drepturile TV ale partidelor din primul eșalon valoric la pachet cu cele comerciale prin negociere directă cu o companie, fără a mai organiza o licitație în acest sens.

”Luam 3.000 de ani de pușcărie”

”Dacă făceam eu asta când eram președintele Ligii, luam 3.000 de ani de pușcărie! Dar nu mă mai interesează, e treaba lor, să facă ce vor! (n.r. – în ianuarie 2019, Dumitru Dragomir a fost condamnat în primă instanță la patru ani de închisoare într-un dosar privind vânzarea în 2008 a drepturilor TV ale jocurilor din Liga 1) ”.

Nici actualul format al campionatului intern cu 14 echipe și cu sistem play-off și play-out nu este pe placul omului care a condus Liga Profesionistă de Fotbal din 1996 până în 2013.

”E cea mai mare tâmpenie. Păi cine dracu a văzut ca echipa de pe locul 4 (FC Viitorul, 30 de puncte) să aibă mai puține puncte decât aia de pe locul 8 (Dinamo, 31 de puncte)! Sau că echipa de pe locul 3 va juca mai puține meciuri decât aia de pe 12!

Ca să nu mai vorbesc că poate ajunge golgheter un jucător al unei echipe din play-out care, la sfârșitul sezonului, are mai multe meciuri decât una din play-off! E nebunie totală”, a decretat Mitică fost la Ligă.

Acesta a venit imediat și cu soluția: ”Revenirea la un campionat cu 16 echipe. Se joacă tur-retur și gata. Ăla e campionat, nene, nu ăsta”.


Citește și:

La Palatul Cotroceni cântă plictiseala! Cartea președintelui Iohannis despre ideea generoasă a Europei unite conține o colecție năucitoare de banalități!

Mai multe articole