Mergi direct la conținut »
Dumitru Dragomir, la interviurile Libertatea Live. Fostul șef al Ligii spune tot
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Dumitru Dragomir, la interviurile Libertatea Live. ”N-am rezistat la finala Simonei, mi s-a făcut rău”

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Marți, 30 ianuarie 2018, 14:11

Dumitru Dragomir, la interviurile Libertatea Live. Fostul șef al Ligii spune tot. Ajuns la 71 de ani, cel supranumit ”Corleone” comentează realitățile din fotbalul românesc.

Ad placeholder

Dumitru Dragomir, la interviurile Libertatea Live:

”Acum fac blocuri. M-au scos după 40 de ani de muncă, de conducător. Din fotbal n-am câștigat, 18 ani nu am luat nici un salariu. Un apartament cu două camere, e 60-90.000 de euro, super-lux.

Cand mi-au dat salariu mare, m-au scos, a reușit Ponta să mă dea afară din fotbal.

Mai avem handbal, datorită actualului primar, care a băgat bani în sport.

Halep e o mândrie națională, țara n-a avut nici un merit. Părinții și-au vândut casa, tenisul e foarte scump. Pot să ai 10.000 de lei salariu ca părinte, nu-ți ajung pentru echipament, deplasări, medicamentație. Am un nepot, face tenis și știu.

Am doi nepoți, unul joacă fotbal și e talentat, celălalt – tenis și e la fel de talentat. Nepotul mare a crescut, are 1.75 de metri, e în selecționata Bucureștiului. Cunosc un baiat în București, de 14 ani, mi se pare cel mai bun din lume la vârsta asta. Acum l-aș promova la prima echipa. Fuge ca Bolt, lovește mingea ca Oblemenco.

Luțu a fost trimis de Gigi Becali să-l ia pe nepoti-miu. E fundaș drept, dar nu l-am dat.

M-am uitat la toate meciurile Simonei. La ultimul mi-a fost rău și n-am rezistat. Striga Călinescu la mine, eram într-o cafenea. M-am ridicat și am ieșit, m-am plimbat prin parc. Trebuie să-i facem statuie lui Halep. A auzit toată omenirea de România prin ea.

Ad placeholder
Un nou bilanț alarmant: 637 de cazuri de COVID-19 și 30 de decese în ultimele 24 de ore
Recomandări
Un nou bilanț alarmant: 637 de cazuri de COVID-19 și 30 de decese în ultimele 24 de ore
 

Am trăit prin mari sportivi, Năstase, Hagi, Popescu. Popescu a făcut pușcărie nevinovat.

Oracolul de la Bălcești vă spune clar: Lupescu are anvergură, va candida și va câștiga! Vorbesc cu președinți, cu patroni. Lupescu a jucat în națională, a lucrat în federație. Lucrează de 6 ani la UEFA. Cum să nu-l votezi p-asta, ci un neica-nimeni pus pe pile! Burleanu n-a făcut nimic pentru sportul românesc. Nici n-a văruit bazele de la Buftea și Mogoșoaia. A cheltuit tot ce a câștigat în deplasări. E o blasfemie, o jignire adusă tuturor fotbaliștilor care și-au rupt picioarele pe teren. Le-a dat câte 10 mingi și gata! I-a dus p-aștia de la fotbalul feminin în Serbia, le-a dat două cafele și gata! Oricum, Lupescu le dă mai mult decât ăsta. Aduce bani de la UEFA. Nu există vreunul mai bun.

Marica nu vrea, cu Chivu n-am vorbit. Cui dau Marcel Pușcaș și Cristi Balaj voturile, acela câștigă. Prunea va fi cu Lupescu. Asta cu moralitatea… dacă nu faci pușcărie, nu ești în văzul tuturor. Florin nu poate câștiga singur.

Ad placeholder
Avocat, despre martorul care ar fi putut să o salveze pe Alexandra: “L-aș fi băgat complice în urmărirea penală”
Recomandări
Avocat, despre martorul care ar fi putut să o salveze pe Alexandra: “L-aș fi băgat complice în urmărirea penală”
 

Dacă se implică serviciile, atunci să fie sănătoși. Dâncu și încă doi-trei și toți sunt în joc de glezne.

Burleanu a venit cu o zi înainte de alegeri să-l ajut. L-am ajutat pe fiindcă că am aflat că Gică Popescu va fi condamnat. Seara au venit la mine să-i ajut.

N-am să-l pot să-l înțeleg pe Mutu, a rămas fără bani și, pentru a supraviețui, te faci frate cu dracul. Din cauza personalității, crede că e mai deștept decât pare.

Dacă nu vine Lupescu, la o lună după ce-i expiră interdicția de a candida lui Gică Popescu, se face Adunare Generală și ”Baciul” va fi președinte.

Regula U21 e propusă de când eram eu. E o mare tâmpenie. Dacă era bună, n-o făceau italienii, nemții?

S-au lichidat 314 terenuri de fotbal și n-a făcut nimic. E o nenorocire.

Dacă eram președinte, eram de dimineața până seară la ușa politicienilor, să dea legi bune pentru sport.

N-avem conducători. Nici viitorul nu mai este ce-a fost, parafrazez un istoric.

Gigi Becali face o bază sportivă mai tare decât Coverciano, Barcelona, Roma și AC Milan la un loc. E ceva nemaipomenit. Trebuie să fie smucit să bagi ațâția bani. El a învățat meserie pe drum. La nivelul lui Hagi e greu să faci.

Ad placeholder
Autorităţile elene au deblocat formularul de intrare în Grecia pe cale rutieră, cu o întârziere de 9 ore. De ce
Recomandări
Autorităţile elene au deblocat formularul de intrare în Grecia pe cale rutieră, cu o întârziere de 9 ore. De ce
 

Nepotul meu joacă la Juniorul, i-a bătut pe FCSB. A pus ochii pe ei, toți copii buni îi adună la ei.

Negoiță n-a avut banii lui Gigi Becali, poate făcea și el pentru juniori.

Borcea a fost cel mai mare conducător din fotbalul românesc. A fost operat de două ori de când e în pușcărie. E vai de capul lui.

Frații Becali nu sunt dușmanii mei. Mă certam acum cu ei, seara jucam o tablă. Așa trebuie procedat! Tablele și pocherul sunt pentru oamenii inteligenți.

Jucam pocher cu Sechelariu, cu Porumboiu, cu Giovani Becali. Atunci parcă mai erau și bani și nu era atâta presiune. Dacă îi scuturi acum pe conducători, nu cred că scoți 10.000 $ de la ei!

Pițurcă nu a fost cel mai bun pocherist din fotbal, dar Gheorghe Ștefan a fost cel mai mare. Făcea calcule, era tare de tot. Și Seche, și Porumboiu, și Crăciunescu!

Nu beau, nu fumez! N-am jucat pocher de cinci ani, mai fac câte o tablă!

Pe Ioan Neculaie, de la Brașov, l-am ajutat 15 ani, l-am pierdut ca prieten. La fel și cu Porumboiu, a fost printre cei care m-au curățat! Pe Negoiță n-am fost supărat. Frate-su era președintele de partid și i-a venit ordinul. Și Gigi a fost împotriva mea, dar măcar el mi-a spus.

Ad placeholder

N-am fost abil în problema drepturilor de televiziune.

N-am nici o tangență cu procesele. Nu mi-e frică deloc. Mai sunt și judecători care nu sunt dirijați de statul paralel. Face ședință Ponta cu președinții seara, le promite, a doua zi votează la presiunile lui împotriva mea. Peste câteva zile, cine a venit în locul meu mi-a zis: ”Dacă nu taci, până vineri ești în pușcărie”. Am fost în tribunal, la judecată, de la 14.00 la 2.00 noaptea.

Eu am adus 40.000.000 de euro la bugetul statului.

Borcea are business-uri. Are o fabrică, îi aduce 35.000.000 de euro, ștranduri, Borcea e puternic. Și Becali a pierdut banii la fotbal. El zice că e pe plus. Toată lumea pierde. Se bagă la fotbal pentru pasiune. Le aduce popularitate, imagine. Niculae, de la Astra, Paszkany, de la Cluj, Rotaru, de la Craiova, sunt câțiva foarte potenți. Nu ca pe timpul meu. Atunci erau 15 bogați.

Ad placeholder

Sunt și eu curios cum începe Contra la națională. Am o impresie bună despre el.

Mănânc când mi-e foame, am un grup de amici, ne vedem la o cafea!

Acum lucrez la două cărți. Una de ficțiune, Aurul lui Decebal, se va face film după ea. Cum agențiile americane și sovietice au alergat după el. E o nebunie ce am putut scoate din căpățâna asta”.

Ad placeholder
Gigi Becali a explicat de ce nu vrea să poarte mască: „Sunt câine să-mi pun botniță? Doctorii mi-au dat lista cu vitamine”
PARTENERI - GSP.RO
Gigi Becali a explicat de ce nu vrea să poarte mască: „Sunt câine să-mi pun botniță? Doctorii mi-au dat lista cu vitamine”
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
Horoscop 14 iulie 2020. Fecioarele ar trebui să își păstreze intactă diplomația
HOROSCOP
Horoscop 14 iulie 2020. Fecioarele ar trebui să își păstreze intactă diplomația
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close