Fosta echipa a lui Andrei Prepeliţă, locul 11 în ultima stagiune, a câștigat meciul cu Yenisey Krasnoiarsk, 4-0, în etapa a patra (locul 4, 9 puncte). Formația, care evoluează, de obicei, în tricouri galbene și șorturi albastre, a evolua în noul rând de echipament runda viitoare.

Duminică, la Rostov – Yenisey, un suporter a venit pe Rostov Arena cu un covor, cu care, surprinzător chiar şi pentru el, a reușit să intre pe stadion.

”Într-un final am trecut controlul. Cei de la securitate m-au rugat doar să-l desfac, după care au zâmbit şi mi-au zis „Bun venit!” Deci, nu au fost probleme. Covorul te face să te simţi ca acasă, iar stadionul lui FC Rostov este pentru mine a doua casă”, a spus Alexei, fanul de la care a plecat ideea echipamentului inedit.

Oficialii clubului au aflat povestea şi au anunţat că vor lansa un rând de echipament cu modelul de covor imprimat pe el, însă numai dacă postarea de pe Twitter adună cel puţin 500 de like-uri, lucru care s-a și întâmplat. Noul tricoul costă 34 de euro şi sunt deja peste 500 de precomenzi.

Antrenată de fostul internațional rus Valeri Karpin, FK Rostov (locul doi în 2016, deținătoarea Cupei în 2014), are în lot 3 internaționali islandezi, dar și pe moldoveanul Aleksandr Gațcan.