Edi Iordănescu dă de pământ cu Jose Mourinho: ”A făcut din Manchester United o echipă de duzină”

epa07149648 Manchester United's coach Jose Mourinho reacts at the end of of the UEFA Champions League Group H soccer match Juventus FC vs Manchester United FC at the Allianz Stadium in Turin, Italy, 07 November 2018. EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Antrenorul lui Manchester United, Jose Mourinho, nu este criticat doar în Anglia. „The Special One” a devenit antipatic și printre antrenorii români. Edi Iordănescu, liber de contract după scurta aventură la CFR Cluj, l-a criticat aspru pe tehnicianul portughez, care are în palmares două trofee ale Ligii Campionilor, cu FC Porto (2004) și cu Inter Milano (2010), Cupa UEFA, cu FC Porto (2003) și Cupa Europa League, cu Manchester United (2017).

Edi Iordănescu a postat pe facebook următorul comentariu: „L-am simpatizat pe Mourinho multă vreme, l-am și studiat, am descoperit foarte multe lucruri interesante în special în modul cum își organizează activitate și în metodologia de lucru. E un antrenor extrem de important, nu-i poate lua nimeni această calitate, însă în ultimii ani mi se pare că nu a mai evoluat deloc.

A rămas ancorat în niște idei fixe, rigide. Iar ultima realizare este că a făcut din Man U o echipă de duzină. Cu o exprimare foarte modestă. Culmea că a ”reușit” acest lucru folosind câteva sute de milioane!! Jucătorii par prinși în niște tipare fixe, din care nu ies, indiferent de economia jocului”.

Machester United s-a calificat în optimile Ligii Campionilor, de pe locul 2 în grupa H, după Juventus Torino.

VIDEO | Liga Campionilor, etapa a 5-a. Se cunosc 12 calificate. PSG a trecut de Liverpool.


Citește și: Dublu de la TVR! Loredana, Andra și Carlas Dream au prins „Cerbul” de coarne! Artiștii au încasat de două ori mai mult decât de obicei pentru recitalul de la Brașov

Mai multe articole