FCSB – Rapid Viena 2-1

Au marcat: Gnohere (12), Roman (45+2) / Sonnleitner (63)

FCSB: A. Vlad – R. Benzar, Planici, Bălașa, A. Stan – Pintilii, Filip – M. Roman, Fl. Tănase, Teixeira – Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică

Rapid Viena: Strebinger – Muldur, Sonnleitner, Barac, Potzmann – Schwab, Ljubicic – Murg, Knasmullner, A. Ivan – Alar. Antrenor: Goran Djuricin


Echipe probabile:
FSCB: A. Vlad – Benzar, Bălașa, Planici, Al. Stan – Pintilii, L. Filip – M. Roman, Fl. Tănase, Teixeira – Gnohere.
Rapid Viena: Strebinger – Auer, Hofmann, Barac, Potzmann – Malicsek, Schwab – Murg, Knasmullner, A. Ivan – Alar.

ACTUALIZARE 30 august. Olimpiu Moruţan nu face parte din lotul FCSB pentru meciul decisiv cu Rapid Viena, din play-off-ul Europa League. ”Am stabilit cu Dică să nu fie Moruţan în lot. Am luat 3 atacanţi şi 3 fundaşi. A fost vorba între Man şi Moruţan… Pe Moruţan poţi să-l laşi pe bancă, dar Man ne-a câştigat meciuri, calificări, nu poţi să nu-l iei în lot. Moruţan e mai crud, e la început. A fost fricos la Viena, a contat şi asta în decizia pe care am luat-o. A fost titular după ce a jucat cu Hajduk Split. Pe urmă n-a mai fost la fel de bun, stai pe bancă, tată. Şi Messi avea frică la 19 ani. De astea scapi numai la 21, 22 de ani”, a spus patronul Gigi Becali, la Pro X.

”Până acum, Man îşi dădea viaţa. Acum dă numai 75%. Când nu pui toată puterea ta… fără să-ţi dai seama ai lăsat-o moale. Şi când o laşi moale, aşa se întâmplă. Nu că nu ar vrea, dar trebuie să-şi dea toată silinţa. Fotbalul e pe miliarde de euro acum. Ăia care dau miliarde sunt proşti? Dacă nu dai tot, toată sudoarea ta, tot, nu costa sute de milioane. Am vorbit cu tatăl lui, Dennis nu înţelege ce se întâmplă. Mănâncă la fel, se antrenează la fel, se odihneşte la fel. Dar laudele mele au lucrat în subconştientul lui şi face lucrurile altfel acum”.

ACTUALIZARE 29 august. În data de 30 august a.c., începând cu orele 21:30, pe Stadionul ”Naţional Arena” va avea loc meciul de fotbal dintre echipele F.C. FCSB și SK Rapid Wien.

Începând cu ora 18:00, se va restricţiona traficul rutier, cu excepția R.A.T.B., progresiv, în funcţie de afluenţa publicului şi dacă situaţia o va impune, cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după cum urmează:

  • Pierre de Coubertin, între Str. Vatra Luminoasă şi rondul de la intrarea în Stadionul Naţional Arena, precum și străzile care intersectează și acced în acest tronson;
  • Maior Coravu, între Şos. Mihai Bravu şi intrarea în Stadionul Naţional Arena, precum și străzile care intersectează și acced în acest tronson;
  • Basarabia între Piaţa Muncii şi Bd. Chişinău, pentru defluirea participanților;
  • Tony Bulandra între Str. Vatra Luminoasă şi rond Str. Maior Coravu.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule:

* să folosească mijloacele de transport în comun pentru a evita blocajele de trafic;

* să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de arena sportivă;

* să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;

* să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere;

* să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de suporteri şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

ACTUALIZARE 29 august. FCSB va avea, probabil, un record de asistență în actualul sezon, în partida de joi, cu Rapid Viena, din play-off-ul Europa League. Până azi la prânz se vânduseră 23.000 de bilete. Organizatorii speră ca în tribune să fie peste 30.000 de spectatori.

ACTUALIZARE 29 august. Mihai Bălașa, la Pro TV: ”Am demonstrat și în alte meciuri, când toată lumea ne dădea morți, că am reușit să ne ridicăm. Trebuie să fim mult mai atenți în retur. Ne-au surprins pe contraatac în tur, am făcut greșeli care ne-au costat, iar în final am avut și neșansă, pentru că am ratat foarte mult”.

ACTUALIZARE 28 august. Titularul postului de portar la FCSB, Cristian Bălgrădean, are șanse mici de a evolua în meciul de joi, cu Rapid Viena, din Liga Europa. Bălgrădean acuză o problemă musculară, așa că joi va juca tânărul Andrei Vlad (19 ani). ”Poate e mai bine cu Vlad. Eu aș fi vrut să apere Bălgrădean. Dar mie Meme mi-a spus că la antrenamente înnebunesc ăștia, că nu pot să îi dea niciun gol lui Vlad. Apără din toate pozițiile. Nu am nici o emoție, dacă vrea Dumnezeu ne calificăm”, a spus Gigi Becali la Digi Sport.

Meciul FCSB – FC Botoșani, la Voluntari! Gazonul de pe Arena Națională, deplorabil

ACTUALIZARE 28 august. De azi, biletele se vând la case.

Fiecare echipă din cele 48 care se vor regăsi în grupe va primi un bonus de 2.920.000 de euro pentru calificare. Apoi câte 570.000 de euro pentru fiecare victorie și câte 190.000 de euro pentru fiecare rezultat de egalitate. Sumele rămase în urma rezultatelor de egalitate (190.000 de euro) vor fi strânse şi împărţite tuturor echipelor din grupe, în funcţie de numărul de victorii al fiecăreia.

Echipele care vor câştiga cele 12 grupe vor primi un bonus de 1 milion de euro fiecare, iar echipele de pe locurile 2 câte 500.000 de euro.

Calificarea în fazele eliminatorii din primăvară va aduce alte sume de bani

  • şaisprezecimi – 500.000 de euro
  • optimi – 1.100.00 de euro
  • sferturi – 1.500.000 de euro
  • semifinale – 2.400.000 de euro
  • finală – 4.500.000 de euro, iar câştigătoarea Ligii Europa va mai încasa 6.500.000 de euro

13.865.000 de euro a câștigat FCSB în ediția 2016-2017 de Europa League, conform raportului UEFA din octombrie 2017: 4.465.000 din calificarea în grupe și rezultatele din grupe, plus 7.500.000 din bonusuri, market pool, din biletele vândute și din drepturile de televizare.

UEFA va da bonusuri financiare însumând 84 de milioane de euro în funcție de coeficientul fiecărei echipe participante, calculat pentru prezenţele din ultimii 10 ani în Liga Campionilor şi Liga Europa.

UEFA a anunţat delegările pentru meciurile din cele două competiții europene intercluburi. Pentru returul play-off-ului din Europa League, la partida FCSB – Rapid Viena, la centru va fi prezent unul dintre cei mai controversaţi arbitri din sezonul precedent al Ligii Campionilor, englezul Michael Oliver. El va fi ajutat la tuşă de Stuart Burt şi Simon Bennett.