07 Ian. 2009 19:36

Duşan Uhrin senior: „Fiul meu va antrena la Cluj”

Distribuie

3870-117119-uhrin.jpgDuşan Uhrin senior nu vine în România decât eventual pentru a-şi susţine băiatul din tribune.

Contactat telefonic de Libertatea, Duşan Uhrin senior neagă orice legătură cu CFR Cluj. Tehnicianul ceh ne-a dezvăluit însă că fiul său va antrena campioana României.

Libertatea:
Bună ziua, domnule Uhrin. Din România vă deranjăm. Sunteţi noul antrenor al lui CFR Cluj?
Duşan Uhrin sr: Nu, nici vorbă. Cred că trebuie să îl sunaţi pe fiul meu, el este cel care probabil va antrena acolo.

La noi, regulamentul prevede că un tehnician nu poate conduce două echipe în acelaşi sezon competiţional. Cum fiul dumneavoastră a antrenat deja pe Timişoara, el nu ar putea prelua pe CFR Cluj.
Ştiu de această prevedere, dar vă repet, eu nu am nici o legătură cu CFR. Sunaţi-l pe fiul meu.

Nu aţi fi dispus să-i ţineţi locul fiului dumneavoastră măcar până la vară, când juniorul ar putea prelua echipa din calitatea de principal?
Nu se pune problema dacă vreau sau nu să lucrez cu fiul meu. El este deja un antrenor foarte bun, care a demonstrat acest lucru pe oriunde a lucrat. Fiecare este pe drumul lui în această carieră.

În concluzie, nu veţi accepta sub nici o formă să veniţi la Cluj?
Voi veni la Cluj, mai ales dacă Duşan junior va juca în Liga Campionilor. Dar voi veni doar să îmi vizitez fiul, nu pentru o funcţie oficială.
3870-117120-tata.jpg
Este liber de contract

Unul dintre cei mai buni antrenori cehi din toate timpurile, reuşind, printre altele, câştigarea medaliei de argint la Campionatul European din 1996 cu naţionala Cehiei, Duşan Uhrin este liber de contract. Tehnicianul ceh a condus ultima dată pe Dinamo Tbilisi, cu care a câştigat campionatul Georgiei în 2008.

Nu sunt probleme cu licenţa de antrenor

Mircea Rădulescu, directorul Şcolii Federale de Antrenori, spune că există posibilitatea ca Duşan Uhrin sr să nu poată antrena pentru că licenţa sa ar fi putut să expire, astfel el neputând să preia CFR. “Am găsit o portiţă, dar e închisă. Să vedem de când nu a mai antrenat tatăl lui Uhrin. Licenţa acestuia poate a expirat. Un antrenor, dacă nu antrenează o perioadă, trebuie să facă din nou nişte cursuri de împrospătare. Dacă un antrenor nu profesează 2-3 ani, se consideră că poate să îşi iasă din mână şi trebuie să îşi reînnoiască licenţa în ţara sa”, a declarat “Riciu” la gsp tv. Cum Duşan Uhrin senior a antrenat până în această vară la Dinamo Tbilisi, nu se pune problema ca licenţa acestuia să fie expirată.

Loading...
Comentarii