MENIU CAUTĂ
24 Iun. 2015 11:35

Primul maltez în Liga I: Andrei Agius a ajuns la CSMS Iași! ^”Modelul meu e Guardiola. Îl iubesc pe Papa Francisc”. Are străbunici ruși!

Distribuie

[gallery ids="1361661,1361662,1361663,1361664,1361665,1361666"]

Andrei Agius (fundaş central ce poate evolua și ca mijlocaș defensiv, 28 ani, Hibernians, Malta) a semnat cu CSMS Iași. Stoperul a făcut joncțiunea lui lotul lui Nicolo Napoli în cantonamentul din Turcia.

Cel care a insistat pentru aducerea lui Agius e chiar Napoli, care îl cunoaște pe fundaș de la Messina, formație la care a evoluat și a antrenat Nicolo.

'Aventura mea fotbalistică a început pe terenurile din Santa Lucia, unde mergeam să-l văd pe tatăl meu. Tata a jucat, a prins și naționala, și a fost sursa mea de inspirație. Aveam patru ani când îl vedeam deja la televizor', explică Agius, care, la 16 ani a luat decizia de a pleca în Italia: 'Am avut o oportunitate de a merge la Catania. Am ales să plec de acasă de tânăr și mi-a prins bine'. După Atletico Catania, au urmat Messina, dar și Latina, cu care, în 2013, a promovat în Serie B!

'În afară de promovarea aceea, sunt mândru de faptul că, tot în 2013, am câștigat Coppa Italia Lega Pro, tot cu Latina. Iar în semifinala cu Lecce, eu am dat golul victoriei. ', spune Andrei, care are 49 de selecții pentru naționala Maltei și un gol marcat.

Modelul de jucător al lui Andrei e Pep Guardiola: 'Îl admir. El este un exemplu pentru toți cei din lumea fotbalui – un jucător mare și un antrenor excelent, un câștigător înnăscut, o persoană foarte educată care îi respectă pe cei din jurul lui, un domn'. De asemenea, spune Agius, 'îl iubesc pe Papa Francisc'.

Pasionat de rugby, are străbunici de origine rusă

În afara fotbalului, Agius e pasionat de rugby și de tenis: 'Urmăresc marile evenimente, cum ar fi Turneul celor Șase Națiuni. Am fost de câteva ori și la Mastersul de la Roma'.

Agius încă nu și-a terminat studiile, fiind, însă, înscris la o Facultate de Management în Sport: 'Cariera nu durează o veșnicie, iar eu vreau să rămân în fenomen'.
Cât despre aventura la Iași, 'joc orice poziție îmi cere Mister Napoli. Pot evolua pe orice post în apărare, dar și mijlocaș defensiv'. Fotbalistul spune că are un nume cu rezonanțe românești îl va ajuta: 'De ce Andrei? Pentru că am străbunici de origine rusă'.

Loading...
Comentarii