08 Aug. 2015 11:43

Steaua – Dinamo, file de poveste. Alb-roșiii n-au mai câștigat de 11 meciuri, dar au învins în primul joc direct, din 1948! ^Steaua are șase succese la rând. Eternul derby, episodul 159

Distribuie

Rivalitatea dintre Steaua și Dinamo a început în 1948, când cele două echipe s-au întâlnit pentru prima oară. Atunci s-au impus ”câinii roșii” cu 1-0.

Create drept cluburi departamentale ale MapN, respectiv MI, în timpul instaurării regimului comunist, Steaua și Dinamo au avut privilegiul de a fi invitate direct la ”masa bogaților”, ele activând încă de la înființare direct în Divizia A.

”Se simțea o presiune la aceste meciuri încă de la început pentru că șefii celor două cluburi se tachinau între ei și voiau cu tot dinadinsul să-l bată, fotbalistic vorbind, pe celălat. Așa că veneau la noi, jucătorii, și ne trasau drept ”sarcină de serviciu” să câștigăm meciul direct”, a rememorat pentru Libertatea regretatul Angelo Niculescu.

Fost jucător la Dinamo încă de la înființarea acestui club, Niculescu ne-a dezvăluit și cum decurgeau ostilitățile pe teren și, mai apoi, în afara lui: ”Meciurile cu CCA, mai apoi Steaua, erau îndârjite și plăceau spectatorilor. În primul meci direct s-a impus Dinamo la limită, după o partidă echilibrată. După joc, am fost premiați cu o masă la un restaurant din Snagov și un bonus echivalent cu un salariu. Pentru noi a fost o adevărat mană cerească. Am luat din acei bani niște stofă pentru un costum plus cadouri pentru cei de acasă”.

Ultima oară când Dinamo a bătut-o pe Steaua s-a întâmplat în 2011, cand „câinii” au invins cu 1-0.Au urmat șase succese consecutive ale roș-albaștrilor. Au urmat 11 meciuri consecutive fără eşec în faţa lui Dinamo. Iar ultimele șase partide au fost tot atâtea victorii!

Va fi derby-ul cu numărul 159. În ultima partidă directă, a fost Dinamo – Steaua 1-3 (Elhamed 90+15 / Stanciu 76 – pen. şi 78, Prepeliţă 90+22 – pen.)

Comentarii
← Inchide