Victor Pițurcă are «meci» şi în dosarul «Valiza», şi în procesele cu Vica Blochina! Vedeta TV spune că ar fi distrusă dacă Piți ar intra la pușcărie: «Doamne ferește! Eu încă țin la el»

24 mai 2013 15:26

O sentinţă definitivă de vinovăţie a lui Gigi Becali în dosarul “Valiza” ar putea arunca Steaua în haos şi l-ar putea debarca pe selecţionerul Victor Piţurcă (57 de ani) de la naţională! Vica Blochina (38 de ani), cea care are un fiu cu Piţi, riscă să fie afectată în procesul de stabilire a pensiei alimentare.

Sentinţa în dosarul “Valiza”, aşteptată pentru luni, ar putea aduce un nou seism în fotbalul românesc. În dosar nu sunt implicaţi doar oficiali ai Stelei, în frunte cu Gigi Becali, ci apare şi numele lui Victor Piţurcă. Printre altele, selecţionerul este indicat ca având declaraţii contradictorii, fiind acuzat de procurori de mărturie mincinoasă.
Dacă va fi condamnat, Piţi va trebui să plece de la FRF. Până la apariţia dosarului “Valiza”, un oficial al FRF, aşa cum este şi antrenorul tricolorilor, era obligat să părăsească funcţia fie şi doar dacă începea urmărirea penală împotriva lui.
Federalii au avut grijă să schimbe regulamentele, iar noile norme îi protejează, în sensul că doar o decizie definitivă, o condamnare, le atrage acum plecarea de la Casa Fotbalului.

«L-a durut fix în pix!»

Plecarea de la FRF i-ar îngreuna situaţia lui Piţi, nevoit să plătească din salariul său, de 35.000 de euro pe lună, pensie alimentară pentru Edan (5 ani), fiul pe care îl are cu fosta balerină Victoria Blochina.
“Am încercat, printr-un intermediar, să iau legătura cu Piţi, dar nu se poate discuta cu el. Ăsta e Piţi! Pentru el, cel mai greu e să scoată bani din buzunar. L-a durut fix în pix de toată situaţia! Iar pentru mine, copilul este mai important şi decât Piţi sau oricine altcineva! Un om care n-are grijă de copilul lui cum poate fi socotit? Trebuie să-mi pară rău pentru el, că are proces greu luni? Nici pe el nu-l interesează de copil. Totuşi, dacă Piţi intră la puşcărie, mor de inimă rea! Doamne fereşte! Eu încă ţin la el şi am fost discretă cu relaţia noastră. 16 ani n-a ştiut nimeni că suntem împreună. Eu m-am complăcut în situaţia aia, el s-a complăcut cu două! Nevastă-sa ştia că are pe altcineva. Lucrurile au luat însă altă turnură”.
În litigiul cu Vica Blochina, Piţi are termen luni în două procese, unul la sectorul 2 şi unul la Buftea. La sectorul 2, selecţionerul a solicitat să-i fie ridicată poprirea pe conturi, pentru a se putea folosi de sumele primite de la FRF.

A mai fost la «mititica» în 1981

Victor Piţurcă ar fi fost surprins în flagrant de Miliţie, în decembrie 1981, când juca barbut cu alţi cinci inşi, având în faţă 11.500 de lei. Procesul s-ar fi ţinut în sala cinematografului 23 August din Tg. Jiu, iar fostul jucător de la FC Olt a fost condamnat la şase luni de închisoare cu executare. A stat două săptămâni în arestul Miliţiei Tg. Jiu şi alte două în penitenciarul din Craiova, unde a petrecut şi Revelionul.

Steaua, retrogradată? Luni e ziua decisivă pentru viitorul echipei din Ghencea

În dosarul “Valiza”, al cărui verdict se dă luni, apar numele lui Gigi Becali şi Teia Sponte. Dacă ei vor fi găsiţi de ÎCCJ vinovaţi de dare de mită, FRF ar putea retrograda Steaua din Liga I.
În decembrie 2008, şefii FRF anunţau că vor redeschide “Valiza” după pronunţarea instanţelor. Deci, dacă Gigi e vinovat, Steaua ar putea fi retrogradată sau chiar i se poate anula titlul!
Într-o variantă ipotetică, stelistul Costea ar putea ajunge în Liga II

Totuşi, retrogradarea nu era prevăzută în momentul tentativei de mituire cu 1.700.000 de euro a celor de la “U” Cluj (0-1 cu CFR, mai 2007). Regulamentul prevede, din 30 iunie 2008, retrogradarea în caz de corupţie.
 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro