16 Iul. 2014 00:49

VIDEO / CM 2014: Unii eroi, alţii pe scut! Sud-coreenii, umiliţi la sosire

Distribuie

Naţionala Germaniei a fost primită ca o adevărată campioană mondială la întoarcerea din Brazilia. Sute de mii de fani au ieşit pe străzile Berlinului pentru a-i aplauda la scenă deschisă pe zeii care au câştigat, duminică, finala cu Argentina (1-0, gol Mario Gotze, în minutul 113) şi au adus al patrulea titlu suprem din istoria Mannchaftului.

Nu doar suporterii germani s-au bucurat însă cu frenezie pe străzi la revenirea favoriţilor de la Cupa Mondială. La fel de efervescent au celebrat şi fanii columbienii, costaricanii, chilienii şi algerienii, pentru care accesul în optimi sau în sferturi de finală a reprezentat performanţe istorice.Chiar şi argentinenii şi-au înghiţit amarul pierderii finalei şi i-au întâmpinat pe Messi şi compania ca pe nişte eroi.

În Olanda, medaliile de bronz n-au avut prea mare priză la public, după ce în 2010 „Portocala Mecanică” a fost vicecampioană mondială. Doar o mână de oameni s-a strâns la aeroportul din Rotterdam pentru a-i felicita pe Robben şi ai lui.

Cotată cu şansa a şasea la cucerirea trofeului, Belgia a sărbătorit cu măsură atingerea sferturilor de finală, fază din care a fost eliminată de Argentina. Nici francezii nu s-au entuziasmat prea tare, chiar dacă se pot consola că au fost eliminaţi în sferturi de noua campioană mondială, Germania.

Marile decepţii ale mondialului brazilian, Spania, Anglia, Italia şi Portugalia, s-au întors acasă în anonimat.

Sosirea naţionalei Coreei de Sud, semifinalistă la CM 2002, a fost marcată de un incident care a făcut înconjurul lumii. Un suporter a aruncat cu bomboane în jucători şi în staff-ul tehnic, supărat că favoriţii săi au terminat pe locul 4 în grupă, cu două puncte. În tradiţia sud-coreeană, acest gest reprezintă o insultă.

1. GERMANIA

2. ARGENTINA

3. OLANDA

5-8. COLUMBIA (SFERTURI DE FINALĂ)

5-8. COSTA RICA (SFERTURI DE FINALĂ)

5-8. BELGIA (SFERTURI DE FINALĂ)

5-8. FRANŢA (SFERTURI DE FINALĂ)

8-16. CHILE (OPTIMI)

8-16. ALGERIA (OPTIMI)

8-16. GRECIA (OPTIMI)

8-16. NIGERIA (OPTIMI)

8-16. URUGUAY (OPTIMI)

LUIS SUAREZ (ASALTAT ACASĂ DE FANI) 

8-16. USA (OPTIMI)

ITALIA (ELIMINATĂ DIN GRUPĂ)

COREEA DE SUD  (ELIMINATĂ DIN GRUPĂ)

ANGLIA  (ELIMINATĂ DIN GRUPĂ)

SPANIA  (ELIMINATĂ DIN GRUPĂ)

PORTUGALIA  (ELIMINATĂ DIN GRUPĂ)

Loading...
Comentarii