29 Mar. 2016 10:00

Un fost internațional de tineret a abandonat fotbalul la 29 de ani și a ales să devină căpitan de vas! ”Muream de foame în România”

Distribuie

Fotbalul românesc naște povești fabuloase. Portarul Radu Zegheru (29 de ani pe 24 martie, 2.03 metri) a decis să abandoneze fotbalul la 29 de ani: ”Am terminat Școala de Fotbal Gică Popescu, am jucat la Astra, Chindia și FCM Târgoviște ori Fortuna Poiana Câmpina! Am decis să mă las! Nu se mai putea! Consideram că pot juca cel puțin la liga a doua! Dar, la ce este în țara asta, bine că m-am apucat de altceva!”.  Altceva înseamnă visul de a deveni căpitan de nave comerciale sau de croazieră !

zegheru
”Aștept să plec zilele acestea. Compania decide unde. Sper ca primul drum să fie Turcia! Nu mi-e frică de posibile atentate. E o țară pe care o iubesc”. afirmă cadetul.

Zegheru e în anul 2 la Facultatea de Navigație Maritimă din Constanța. ”Sunt cadet, dar, ca să pot ieși ofițer, visul meu, îmi trebuie un an de navigație!”. De unde pasiunea pentru marină? ”De la tatăl meu, care e comandant de vas. De altfel, pe când jucam la Fortuna, făceam studiile la fără frecvență. Acum m-am dedicat total”. În plus, ”parcă am atracție față de mare. Niciodată nu mi-a fost rău. Sunt mai în largul meu pe apă decât pe uscat!”.
Goalkeeperul, care are două selecții la naționala Under 21, e radical: ”Nu mai fac fotbal nici măcar de plăcere! Pâi ce să fac, să plec de acasă, de la Târgoviște, în alt oraș și să ajung să fiul neplătit cu lunile?!”.
index
Zegheru a început fotbalul la șase ani, la FCM Târgoviște: Glumește amar: ”Sincer, nu am avut idol, am vrut să devin eu idol , dar nu am reușit”.
În cariera de fotbalist a fost protagonist a măcar două episoade șocante: ”La Plopeni, când am promovat în Liga 2, în 2011, am primit o lovitură puternică în tâmplă, de la un coechipier, Bârsănel. Am leșinat, comoție, am văzut moartea cu ochii. Mi-am revenit abia la spital, după jumătate de oră. Am fost foarte afectat, și acum mi-e frica să nu recidiveze ceva la cap. Loviturile astea sunt foarte periculoase!”.

În alt sezon, 2010, FCM Târgoviște a ratat promovarea în eșalonul doi, în dauna lui ALRO Slatina. Patronul Ghiorghi Zotic s-a supărat pe echipă, pe care a acuzat-o de blat, și a chemat fotbaliștii la detectorul de minciuni. ”Am și dat vreo 200 de milioane la detector, dar n-a ieșit nimic”, spunea, supărat, bosul dâmbovițean. ”Da! La meciul cu Slatina ar fi fost cumparati câțiva jucatori, cel puțin așa a acuzat patronul! Eu, din fericire, nu am fost convocat la detectorul acela! Fusese 3-1 la Slatina și la noi ne-au bătut cu 1-0!”, rememorează fostul portar.

Zegheru își amintește de cel mai bun meci: ”A fost când am debutat la Divizia B, la FCM Târgoviște împotriva Bihorului. De asemenea, e meciul contra Chindiei când eram la Câmpina. Am și urcat atunci în eșalonul secund”.
Loading...
Comentarii