03 Feb. 2016 12:07

Michael Klein, comemorat de sute de oameni, marți, la Hunedoara. ”Om extraordinar, ne ajuta pe toți. A fost un exemplu”

Distribuie

După comemorarea, de zilele trecute, a Mariei Cioncan, dispărută dintre noi în plină glorie, sportul hunedorean a avut, din nou, parte de o zi tristă, aşa cum se întâmplă din 1993 încoace. De 23 de ani, pe 2 februarie, Hunedoara este în doliu. În acea zi fatidică a plecat simbolul Corvinului Hunedoara, Michael Klein, notează zhd.ro.

Şi în acest an, marți, hunedorenii i-au cinstit memoria. Manifestarea a început cu un marş al suporterilor corvinişti, pe câteva sute de metri, până la bustul marelui fotbalist. La statuia lui Klein au fost prezenţi sute de hunedoreni, care şi-au adus aminte de căpitanul de legendă al Corvinului, aceştia depunând numeroase coronae de flori la monument.

Ioan Andone și Mișa Klein

”Ca şi om a fost extraordinar. Ne ajuta pe toţi. Pe toată lumea ajuta, nu doar familia. Pe care-i vedea că sunt un pic mai cu probleme îi ajuta. Un om foarte sufletist şi familist. Un om foarte bun. Au trecut 23 de ani… Ne pare rău… El era sufletul nostru”, a afirmat Martin Klein, fratele fotbalistului.

La tristul eveniment au fost prezenţi şi foşti coechipieri ai căpitanului de legendă al Corvinului, care şi-au adus aminte, cu nostalgie de vremurile petrecute împreună pe dreptunghiul verde.

”A fost un exemplu pentru noi toţi. Îmi pare nespus de rău pentru copiii ăştia că nu au apucat să-l cunoască, să-l vadă jucând, să înţeleagă devotamentul şi spiritul corvinist. El era reprezentantul generaţiei, un exemplu pentru noi toţi”, a spus Dan Stroia, fost coechipier cu Klein.

Statuia lui Michael Klein din Hunedoara

Carieră de excepţie

Pe 2 februarie 1993, după un antrenament al echipei germane de fotbal de primă ligă Bayer Uerdingen, Michael Klein, legendarul jucător şi căpitan de echipă al Corvinului Hunedoara se stingea din viaţă în urma unui stop cardiac. Trecut în nefiinţă la doar 33 de ani, Klein a debutat în fotbal la Corvinul , în 1973 şi a jucat, pentru clubul de sub furnale, al cărui căpitan de legendă a fost, până în 1999, cu o singură întrerupere, în sezonul 1978 – 1979, când a evoluat la Aurul Brad. Între 1989 şi 1990 a jucat la Dinamo, iar apoi, până în 1993, la Uerdingen. Mişa Klein, care s-a născut pe 10 octombrie 1559, la Amnaş, Sibiu, a jucat, pentru Corvinul, 313 meciuri, înscriind 13 goluri, în multe dintre acestea fiind căpitanul unei echipe care cuprindea nume mari, precum Lucescu, Dumitache sau Nunweiller VI, Andone, Rednic, Gabor, Mateuţ, Petcu, Văetuş ori Bogdan. La Dinamo, cu care a câştigat o cupă şi un campionat, a jucat un sezon şi jumătate şi, chiar dacă era nou venit, s-a impus imediat şi a devenit căpitan de echipă şi la echipa bucureşteană, urmând, apoi, transferul în Germania, la Uerdingen, şi la această trupă fiind om de bază. De asemenea, are şi 13 meciuri în cupele europene, inclusiv într-o semifinală de Cupa Cupelor, în 1990, cu Dinamo. Klein a jucat de 89 de ori în naţională a României, pentru care a înscris de cinci ori, ca mijlocaş sau fundaş stânga, şi a participat la CE din Franţa 1984 şi la CM din Italia 1990.

klein-2-735x400

Privesc înapoi peste cele 725.760.000 de secunde, 12.096.000 de minute, 201.600 de ore, 8400zile și cei 23 de ani care…

Posted by Michael Klein Official on 2 Februarie 2016

Loading...
Comentarii