Francesca Schiavone s-a retras din tenis la 38 de ani. A câștigat titlul la Roland Garros, dar a pierdut trei finale de Fed Cup

epa02188615 Francesca Schiavone of Italy clutches her trophy after beating Samantha Stosur of Australia during the women's final match for the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 05 June 2010. Schiavone won in straight sets and carries this 2010 French Open. EPA/CHRISTOPHE KARABA

Francesca Schiavone s-a retras din tenis la 38 de ani. A câștigat titlul la Roland Garros, dar a pierdut trei finale de Fed Cup.

”Spun adio tenisului din tot sufletul și fără regrete. Asta pentru că am avut două dorințe în carieră: să câștig la Roland Garros și să devin o jucătoarea de Top 10. Le-am realizat pe amândouă și sunt cu adevărat fericită”, a declarat sportiva din Italia.

Anunțul retragerii din carieră a fost făcut ieri, la New York, oraș care găzduiește în aceste zile ultimul turneu de Mare Șlem al anului – US Open.

Francesca Schiavone, care a alunecat acum pe locul 454 WTA, a luat titlul la Roland Garros 2010 – victorie cu australianca Samantha Stosur în finală, iar în 2011 a jucat din noul ultimul act la Paris, pierdut la chinezoaica Na Li.

A fost numărul 4 WTA, cea mai bună poziție a unei italience, dar a și ratat de trei ori finala Fed Cup.

Mai multe articole