MENIU CAUTĂ
24 Aug. 2018 11:04

Gigi Becali n-are talent de prezicător. Ce a făcut Steaua când patronul ei a fost prea optimist

Distribuie

FCSB a fost învinsă joi cu 3-1 pe terenul lui Rapid Viena, în prima manșă a play-off-ului din Liga Europa. Cu toate acestea, Gigi Becali crede cu tărie că echipa lui va prinde faza grupelor. “Șansele de calificare sunt 60% pentru noi și 40% pentru ei. E o echipă care pe noi nu ne poate bate. E altceva la București. Le dăm patru”, a declarat patronul vicecampioanei României.

Nu este prima dată când Gigi Becali face afirmații ce par hazardate înaintea unei duble eliminatorii cu o echipă de același nivel sau superioară lui FCSB/Steaua sau după disputarea primei manșe dintr-o astfel de confruntare. Mai jos aveți câteva exemple din ultimii ani.

Februarie 2018: FCSB – Lazio 1-0, în turul 16-imilor de finală ale Ligii Europa. Nu credeam că puteam domina așa și să stăm foarte mult în terenul lor.  În minutul 90 eram în terenul lor, făceam pressing. Acum cred în calificare. Mă gândeam că sunt mai buni ca noi, dar nu e așa. Luați jocul și vedeți că am fost mereu primii la minge. Cred că avem prima șansă la calificare pentru că putem marca gol și acolo', a declarat Gigi Becali.

Ce a urmat: Lazio i-a spulberat cu 5-1 pe roș-albaștri în partida retur.


August 2017: FCSB află că o va înfrunta pe Sporting Lisabona în play-off-ul Ligii Campionilor. Este exact ce am dorit eu. MM Stoica voia ȚSKA Moscova, iar Denis Alibec a vrut Sporting Lisabona. Eu am fost cu Alibec. Voiam Sporting. Avem șanse de calificare. Va fi stadionul plin. Ne-a ajutat Dumnezeu și am picat cu un adversar cu care avem șanse. O să mă ajute din nou și ne calificăm în grupe. Și voi încasa 40 de milioane de euro', a declarat Gigi Becali.

Ce a urmat: : după 0-0 în Portugalia, Sporting a făcut instrucție cu FCSB la București, unde s-a impus cu 5-1.


August 2016: FCSB se pregătește să o înfrunte pe Manchester City, în play-off-ul Ligii Campionilor. Eu cred că îi batem doar dacă vrea Dumnezeu. E posibil, nu știu, ca noi să avem valoare. Acum se verifică. Acum îi văd pe «ucigașii» mei, Popa, Stanciu și Hamroun. Este posibil să avem valoare, dar eu mizez pe Dumnezeu. Mă va ajuta, pentru că ieri a fost sărbătoare și am fost la Sfinții Brâncoveni. Brâncoveanu mă va ajuta azi, pentru că musulmanii i-au tăiat capul. Dumnezeu dă după stăpânul viei, nu după vie. Patronii echipei sunt musulmani, nu contează că jucătorii sunt englezi. Stăpânul viei contează, ceilalți doar udă și dau cu sapa. Eu mizez pe Dumnezeu', a declarat Gigi Becali.

Ce a urmat: FCSB a fost umilită pe Arena Națională de Manchester City, care s-a impus cu 5-0.

Latifundiarul din Pipera avea să afirme că asta e valoarea. Acum mi-am dat seama de valoarea noastră. Ce să faci cu Alibec și Ivan când pierzi așa? Când văd că nu pot la nivelul asta, îmi vine să mă las. Nu ai cum să ajungi la valoarea lor. Suntem mai la coadă. Nu îmi place când sunt învins. Este umilință. Trebuie să accept situația. Nu am ce face. Sunt puțin dezamăgit. Nu mai ai chef de nimic. Ei parcă jucau șoarecele și pisica. Miliardele și-au spus cuvântul. Acum joacă milioanele. Nu mai e fotbalul care era. Ce să pot să fac? Te năucesc cu viteza cu care plimbă mingea'.


August 2015: Steaua urmează să joace pe terenul lui Rosenborg în play-off-ul Ligii Europa, după 0-3 la București. De ce e, bă, foarte greu? 4-1 să-i batem. 4-0 noi, după care dau ei un gol în prelungiri, 4-1. Rosenborg e o echipă căreia poți să-i dai și șase!', a declarat Gigi Becali.

Ce urmat: Steaua a câștigat doar cu 1-0 în Norvergia, ratând faza grupelor cupelor europene după 12 ani!


Iulie 2015: Steaua – Partizan Belgrad 1-1, în prima manșă a turului 3 preliminar din Liga Campionilor. 80% suntem calificaţi. Eu aşa cred că sunt şansele noastre. Era mai greu dacă nu vedeam despre ce e vorba, dar acum am văzut. Eu cred că o să ne calificăm, nu are rost să spun mai multe. Nu vreau să mai vorbesc ca pe vremuri, cred că şi-au dat seama şi specialiştii din fotbal că suntem favoriţi într-un procent mai mare. Dacă jucăm 2000 de ani nu ne mai dau un gol', a declarat Gigi Becali.

Ce a urmat: Steaua a pierdut în Serbia cu 4-2, după ce a condus cu 2-1, și a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor.


Martie 2013: Steaua se pregătește să dea piept cu Chelsea, în 16-imile Ligii Europa. O echipă statică, o echipă foarte puternică, dar n-are viteză. Cu Steaua, dacă n-ai viteză în joc te năucește, te distruge. O să vedeți o Chelsea de o să pomenească toată lumea. Chelsea băgată în corzi de Steaua, pentru că Steaua joacă în viteză. Este o echipă foarte mare care nu stă acum să vină să se uite la Steaua și ce joacă. Nici nu este măcar Liga Campionilor, nu stau ăia cu lupa pe Liga Europa. Sunt prea mare echipă ca să stea să verifice și să ancheteze acum jocul Stelei. Vor avea surprize mari și ei cred că știu asta. Dacă joacă echipa cum a fost cu Ajax, nu le dă două, le dă trei', a declarat Gigi Becali.

Ce a urmat: Steaua a făcut unul dintre cele mai bune meciuri europene din istoria clubului și s-a impus cu 1-0, grație unui penalty transformat de Raul Rusescu.


Martie 2013, Steaua – Chelsea 1-0, în turul 16-imilor Ligii Europa. Am controlat jocul în totalitate. N-au avut nicio ocazie clară de a marca. Nu banii contează până la urmă. Când vrea Hristos, poţi să ai toate miliardele din lume. N-am fost aşa emoţionat, pentru că nu mi-a dat meciul emoţii. Doar un ghinion putea face să pierdem. Acolo vom marca gol cu siguranţă, deci suntem calificaţi! Chelsea nu e o echipă care să ne poată marca nouă trei goluri. Am spus înainte că nu au viteză. Terry nu mai ştia unde îi e căciula. Era distrus! Pe Lampard nici nu l-am văzut! N-a atins mingea. După meciul de la Londra, o să iasă pe stradă mai multă lume decât a fost la Revoluție'.

Ce a urmat: Steaua a fost învinsă cu 3-1 la Londra, ratând calificarea în optimile Ligii Europa.

FOTO: Vlad Chirea

Citește mai multe despre Liga Campionilor, Liga Europa și Steaua pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii