Cât va sta pe margine Ianis Hagi, după faultul lui Ousmane Viera. Arbitrul n-a văzut nimic neregulamentar

Meciul Sepsi – Viitorul 0-0, de vineri seară, a stat sub semnul unei intrări de lupte: Ianis Hagi, atacat grosolan de Viera, la nivelul genunchiului.

ACTUALIZARE ora 20.30. Clubul Viitorul a postat pe site-ul clubului următorul comunicat:

”Referitor la evenimentul petrecut pe terenul de fotbal la meciul dintre Sepsi Sf. Gheorghe și FC Viitorul, din etapa a 25-a din Liga 1, dorim să facem următoarele precizări:
– Este criminal gestul unui jucător cu experiență precum Ousmane Viera care, cu vădită intenție, a încercat să-i rupă piciorul unui tânăr fotbalist.
– Constatăm că jucătorul Ousmane Viera nu numai că nu și-a recunoscut agresiunea, dar prin declarațiile sale de la finalul partidei credem că a intrat pe teren cu acest gând de a-l accidenta grav pe cel mai valoros jucător al nostru.
– O astfel de agresiune fizică, blamată public imediat de toată lumea fotbalului, nu a fost văzută și sancționată de cei patru arbitri care au oficiat partida !
– Nu numai că Viera nu a fost sancționat cu cartonaș roșu, dar din acel moment evoluția tânărului nostru atacant a fost marcată de agresiunea fizică suferită și în plus întreaga noastră echipă a avut o altă evoluție.
– Decizia arbitrului a schimbat echilibrul partidei, pentru că formația gazdă a început să își creeze ocazii doar după acel moment al jocului.
– În urma faultului grosolan, jucătorul Ianis Hagi încă se resimte, are dureri și nu poate evolua cel puțin pentru următorul nostru meci din Cupa României”.

Ianis Hagi a rămas cu urme de sânge pe picior, însă a scăpat fără o accidentare gravă, continuând jocul.

Arbitrul Bîrsan, care n-a acordat nici măcat lovitură liberă, a fost luat cu asalt după meci. ”Atac criminal”, consideră Ion Crăciunescu.

De pe margine, tatăl său s-a îngrozit după intrarea crimilală, dar și după decizia arbitrului Marcel Bîrsan, care nu a dat nici măcar fault.

„Am întâlnit o echipă periculoasă. În prima repriză am jucat aşa cum am vrut, dar în a doua Sepsi a venit peste noi. Nu am mai fost proaspeţi. Până la urmă, suntem mulţumiţi, am scos un punct în condiţiile în care Sepsi a ratat penalty.

Eu nu pot să vorbesc. Doar aţi văzut ce s-a întâmplat. A fost norocos Ianis, putea să îi rupă piciorul. A fost o intrare grosolană, cu intenţie. Nu s-a întâmplat nimic, nu s-a dat nici fault. În condiţiile în care Viera mai avea un galben.

Mi se pare exagerat să vrei să îi rupi piciorul unui fotbalist şi să nu păţeşti nimic. Viera are o vârstă, nu poţi să te duci să îi rupi piciorul unui tânăr care vrea să facă fotbal. Din fericire pentru Ianis, nu i-a prins piciorul pe pământ, că stătea 6 luni – un an”, a spus Gică Hagi, la final.

Viitorul nu mai câștigă de 8 meciuri în campionat.

Și George Ogăraru, oficial al dobrogenilor, a luat atitudine, într-o postare pe Facebook.

Mai multe articole