14 Noi. 2017 19:13

Un halterofil iranian își vinde medalia olimpică pentru a ajuta victimele cutremurului

Distribuie

Kianoush Rostami, un halterofil iranian, își vinde medalia olimpică pentru a ajuta victimele cutremurului care a avut loc duminică seara la granița dintre Irak și Iran, scrie CNN.

Halterofilul iranian Kianoush Rostami, care a câștigat medalia de aur la Jocurile olimpice de la Rio de Janeiro în 2016, a declarat că își dorește să ajute victimele seismului, spunând că este datoria lui să facă acest lucru. „Consider că este datoria mea să fac un pas, oricât de mic, pentru a-mi ajuta conaționalii care au suferit ca urmare a cutremurului”, a declarat Rostami, potrivit presei iraniene.

„Voi întoarce poporului meu medalia de aur, care este a lor de drept, o voi scoate la licitație și voi folosi veniturile pentru a ajuta victimele cutremurelor”, a spus halterofilul.

Pe lângă medaliatul de la Rio și alți sportivi iranieni au anunțat că se vor aduna, miecuri, la stadionul Shiroudi din Teheran pentru a strânge bani pentru victimele cutremurului.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,3 grade care a lovit în zona de frontieră dintre Iran și Irak, duminică târziu, a rănit mii de oameni și a distrus sute de sate. Cel mai mortal cutremur din acest an, cu peste 530 de victime, a fost resimțit până în Turcia și Pakistan.

Iranul se află pe o linie de falie majoră între plăcile arabe și eurasiatice și a trecut printr-o serie de cutremure. Cel mai devastator din acest secol a avut loc în 2003, când un cutremur cu magnitudinea de 6,6 a ucis aproximativ 26.000 de persoane.


Citește și: EXCLUSIV | Black Friday-ul din India are rădăcini românești. ”Au repetat experiențele noastre, inclusiv greșelile”


 

Loading...
Comentarii