Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV | Federația Internațională de Tenis anchetează oficial Federația Română de Tenis. România riscă excluderea din Fed Cup!
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > EXCLUSIV | Federația Internațională de Tenis anchetează oficial Federația Română de Tenis. România riscă excluderea din Fed Cup!

EXCLUSIV | Federația Internațională de Tenis anchetează oficial Federația Română de Tenis. România riscă excluderea din Fed Cup!

Avizată de situația juridică neclară în care se zbate FR Tenis, dar alertată și de notificarea trimisă la Londra de către un membru afiliat al federației - care reclamă neaplicarea sentințelor definitive ale instanțelor judecătorește din România -, Federația Internațională de Tenis (ITF) verifică legitimitatea conducerii de la București. Nerespectarea prevederilor ITF ar putea obliga forul mondial să activeze Articolul 7 împotriva României.

De Daniel Conțescu,

Încălcarea regulamentelor pe care țara noastră le-a semnat când a aderat la ITF riscă să arunce tenisul tricolor în haos prin atragerea de sancțiuni. Cea mai drastică este excluderea țării noastre din competițiile internaționale: Fed Cup (în ediția actuală, România are meci cu Franța, în semifinale, pe 20 și 21 aprilie) și Cupa Davis.

Colac peste pupăză, președintele George Cosac și apropiații lui au mai primit o lovitură: Tribunalul București a anulat ultimele alegeri, mai exact Adunarea Generală din 17 noiembrie 2017. Astfel, dacă sentința va rămâne nemodificată după Apel, alegerile trebuie refăcute și aleasă o nouă conducere.

”Vicele” Itu, convocat la Londra

”Libertatea” a aflat că șefii federației au fost deja chemați la ordin în capitala Regatului Unit, pentru a da explicații. La Londra s-a aflat, săptămâna trecută, vicepreședintele Răzvan Itu, care n-a putut fi contactat, pentru a comenta.

Federația Internațională de Tenis a fost promptă. Într-un răspuns trimis redacției pe mail, instituția care guvernează tenisul mondial confirmă, printre intermediul Departamentului de Comunicare, că FRT este sub anchetă, informând: ”ITF se află în contact cu Federația Română de Tenis privind problemele de conducere, dar nu este în măsură să dezvăluie detalii”.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

ITF a refuzat, însă, să specifice cuantumul sumelor care revin România de pe urma participării în semifinalele Fed Cup, respectiv dacă echipa noastră ar atinge finala și, eventual, ar câștiga-o: ”Informațiile privind premiile sunt furnizate direct asociațiilor naționale și este la latitudinea lor dacă le fac publice”.

Citește și:

 

 

 

Close
Închide
  Close