Béla Károlyi: „România nu va lipsi de pe podium!”

30 iulie 2012 17:03

În ciuda evoluţiei oscilante din calificări, gimnastele române vor câştiga astăzi o medalie olimpică în finala pe echipe. N-o spune oricine, ci fostul mare antrenor Béla Károlyi (69 de ani), cel care a pregătit-o pe legendara Nadia Comăneci şi care, în prezent, este comentator al postului de televiziune american NBC.

Libertatea: Cum vi se pare echipa României, după ce aţi văzut-o în calificări?
Béla Károlyi: Stabilă şi la fel de puternică, aşa cum o ştiam eu. Se vede că Bellu şi Bitang au dat o nouă faţă acestui lot. Este meritul lor, indiscutabil. De aceea, cred ca România nu va lipsi de pe podium.
Bun, dar cine va câştiga titlul olimpic?
Cine va avea puterea şi tăria să treacă mai repede peste emoţii şi În ciuda evoluţiei oscilante din calificări, gimnastele române vor câştiga astăzi o medalie olimpică în finala pe echipe. N-o spune oricine, ci fostul mare antrenor Béla Károlyi (69 de ani), cel care a pregătit-o pe legendara Nadia Comăneci şi care, în prezent, este comentator al postului de televiziune american NBC.peste presiunea concursului.

Crede că săriturile vor fi decisive

România are o problemă cu Larisa Iordache, destul de serios accidentată…
Toată lumea are probleme. Chiar şi în echipa Statelor Unite ale Americii sunt probleme de sănătate, sunt câteva sportive care şchioapătă. Dar nu cred că Larisa nu va fi folosită în finala pe echipe.
Cum comentaţi revenirea Cătălinei Ponor în lotul olimpic?
Să nu uităm că, la Olimpiada din 2004, Cătălina a fost o stea care a strălucit puternic. A rămas o gimnastă puternică, o gimnastă graţioasă, care este şi acum într-o formă remarcabilă.
S-a spus, în ultima vreme, că gimnastele din SUA se vor impune datorită “săriturii Amânar”. Cât va conta acest detaliu în lupta pentru medalii?
Foarte mult. Săritura va aranja, în opinia mea, echipele pe podium. La acest capitol, echipa Americii e, de departe, cea mai bună.

Soţia sa le antrenează pe adversare

Márta (69 de ani), soţia lui Béla Károlyi, pregăteşte gimnastele din SUA, adversarele româncelor în lupta pentru o medalie olimpică. “Eu şi soţia mea, Martha, am format o echipă toată viaţa. Aşa că ne-am consultat şi în legătură cu alcătuirea actualei echipe de gimnastică”, ne-a declarat fostul mare antrenor.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro