VIDEO / Klay Thompson a marcat 14 coșuri de 3 puncte în meciul cu Chicago Bulls, nou record NBA

epa06766103 Golden State Warriors guard Klay Thompson (C) reacts after hitting a three point bucket against the Houston Rockets during the second half of the NBA Western Conference Finals Playoffs basketball game six at Oracle Arena in Oakland, California, USA, 26 May 2018. EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Abia a început sezonul în NBA, campionatul nord-american de baschet, iar primul record a picat. Klay Thompson, jucătorul echipei Golden State Warriors, a izbutit 14 aruncări reușite de 3 puncte (vechiul record de coșuri realizate de dincolo de arcul de cerc, într-un singur meci, era de 13 și îi aparținea chiar lui Stephen Curry, coechipierul lui Klay!!!). Evenimentul a avut loc în sala ”United Center” din Chicago (Illinois).

Campioana Golden State Warriors a dispus în deplasare, luni noapte, de Chicago Bulls cu scorul 149-124, într-o partidă în care toate privirile le-a acaparat Klay Thompson, și nu Stephen Curry sau Kevin Durant, starurile formației din Oakland (California). Campioana en-titre are 7 victorii și un eșec, de la startul stagiunii. În schimb, fosta formație a lui Michael Jordan are doar două succese și 5 înfrângeri.

Performanța lui Thompson i-a plăcut inclusiv lui Ghiță Mureșan, singurul român care a evoluat în cel mai valoros și mai spectaculos campionat de baschet din lume. ”Big Ghiță” a distribuit un video postat pe contul oficial de Facebook al NBA cu minunatele aruncări ale purtătorului tricoului cu numărul 11 de la GSW.

În total, Klay a terminat meciul cu 52 de puncte, iar impresionanta cifră a reușit-o în primele 3 sferturi ale partidei cu Chicago. ”Trăgătorul de elită” de la Golden State a jucat doar 27 de minute din cele 48 (4 sferturi a câte 12 minute), cât durează un joc în NBA.

Mai multe articole