Laura Rus acuză că selecția la naționala feminină de fotbal a României se face pe ochi frumoși. ”Este trist ceea ce se întâmplă”

Laura Rus FOTO: Facebook

Laura Rus acuză că selecția la naționala feminină de fotbal a României se face pe ochi frumoși. ”Este trist ceea ce se întâmplă”.

Transferată la începutul lunii august în Serie A, la formația Hellas Verona, Laura Rus (31 de ani) nu a fost convocată pentru meciul de vineri seară, de la Botoșani, cu Belgia, cedat de tricolore, scor 0-1. Fetele au și irosit orice șansă de calificare la CM 2019.

Jucătoarea din Bocșa s-a arătat dezamăgită de selecția făcută la naționala de fotbal feminin de selecționerul Mirel Albon. Într-o postare pe pagina de Facebook, Laura Rus trage un semnal de alarmă în ce privește fotbalul feminin românesc și critică modul în care se fac convocările la lotul național al României.

”Am tot tăcut din respect pentru mine, în primul rând, dar și pentru acest sport minunat. Mi se pare strigător la cer că absolut nimeni din Federația Romană de Fotbal nu vede, sau probabil nu vrea sa vadă, că fotbalul feminin nu avansează. Atâta timp cât se fac aceste convocări la Națională și multe jucătoare sunt date la o parte fără un motiv anume. Este trist ceea ce se întâmplă. Mă bucur că sunt undeva unde sunt apreciată cu adevărat, iar cel mai mult mă bucură că pot practica acest sport cu zâmbetul pe buze. Încă sper că într-o zi ceva se va schimba în bine și pentru fotbalul feminin din România”, a scris Rus.

Marcatoare de rasă în Liga Campionilor

Născută în oraşul Bocşa, Caraş-Severin, Laura Rus este una dintre cele mai experimentate fotbaliste ale României. A semnat cu echipa de Serie A, Hellas Verona, după ce returul campionatului trecut a jucat tot în Italia, la nou promovata Sasulo, pe care a ajutat-o să rămână în prima ligă. Laura este cunoscută ca fotbalistă drept ”Lala”, având o carieră impresionantă în fotbalul feminin. Până acum a jucat în campionate puternice, precum Primera División, Cypriot First Division, Elitedivisionen (prima ligă din Danemarca) şi WK League (primul eşalon feminin al fotbalului din Coreea de Sud), unde a fost şi golghetera campionatului.

Cea mai mare performaţă personală a fost titlul de golgheter al Ligii Campionilor, pe care l-a obţinut în sezonul 2012/2013, cu atât mai senzaţional cu cât echipa sa nu a depăşit faza optimilor în această competiţie. Cariera impresionantă s-a clădit pe ambiţia fetei născute într-un mic orăşel din vestul României, acolo unde prea puţini credeau în fotbalul feminin. Lala a crescut pe lângă tatăl său, fost fotbalist şi fratele ei care juca deja în echipa mare a oraşului când ea avea doar 10 ani.

Mai multe articole