Mergi direct la conținut »
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Legăturile lui Carlo Ancelotti cu România. E noul antrenor al lui Vlad Chiricheș la Napoli

Legăturile lui Carlo Ancelotti cu România. E noul antrenor al lui Vlad Chiricheș la Napoli

Legăturile lui Carlo Ancelotti cu România. E noul antrenor al lui Vlad Chiricheș la Napoli. ”Don Carlo” semnat un contract pe trei ani, a anunţat gruparea italiană.

„Napoli este fericit să anunţe încheierea unui acord cu antrenorul Carlo Ancelotti pentru următoarele trei sezoane”, a precizat clubul napolitan într-un comunicat.

Ancelotti, în vârstă de 58 ani, concediat de Bayern Munchen în luna septembrie, îi succede lui Maurizio Sarri, care a condus echipa Napoli pe locul al doilea în Serie A, după ce s-a luptat pentru titlu în cea mai mare parte a sezonului, cu campioana Juventus Torino.

Fost antrenor la AC Milan, cu care a cucerit un Scudetto şi două Ligi ale Campionilor între 2001 şi 2009, Ancelotti a mai antrenat cu succes echipele Juventus, Paris Saint-Germain, Real Madrid şi Chelsea Londra,

Reputatul tehnician italian vine la Napoli împreună cu fiul său, Davide, precum şi cu ginerele său, Mino Fulco, ambii incluşi în staff-ul tehnic.

Ancelotti, care a cucerit de trei ori trofeul Champions League în cursul carierei sale, precum şi titlul în campionatele Italiei, Franţei, Germaniei şi Angliei, are acum ca misiune să aducă în vitrina lui Napoli un nou titlu în Serie A, pe care gruparea de pe San Paolo nu l-a mai cucerit din 1990.

Maurizio Sarri, care a ajuns la un acord pentru rezilierea contractului său cu Napoli, nu duce lipsă de oferte, de serviciile sale fiind interesate cluburile Zenit Sankt Petersburg şi Chelsea Londra.

Carlo Ancelotti a divorţat în 2010 de soţia sa, Luisa Gibellini. Cei doi erau căsătoriţi de 27 de ani, însă relaţiile dintre ei au avut de suferit în ultima perioadă, din cauza legăturii tehnicianului lui Chelsea cu românca Marina Creţu (azi 39 de ani).

Căsătoriţi în 1983, Carlo și soția au împreună doi copii, Katia şi Davide.

Presa italiană a scris că Marina Creţu și Carlo s-au cunoscut în 2004, când românca făcea un master în jurnalism la Modena, iar Ancelotti a ajutat-o să obţină un job la postul TV “Milan Channel”.

Marina Creţu s-a despărţit definitiv de Carlo în mai 2011, iar Marina şi-a refăcut viaţa între timp şi chiar a devenit mamă.

În 2014, italianul s-a recăsătorit, cu Miriann Barrena, azi 48 de ani.

Cu cine a fost înlucuită românca Marina Crețu de către cel mai tare antrenor de fotbal al momentului! GALERIE FOTO

Citiți și Un coechipier al lui Vlad Chiricheș, bănuit de legături cu mafia napoletană